Job de cosmar? 5 motive sa NU iti dai demisia

Job de cosmar? 5 motive sa NU iti dai demisia

Cand esti nefericit la locul de munca, cea mai simpla solutie este sa iti dai demisia. Uneori luam decizii in graba, fara a tine cont de motivele pe care le-am avea sa nu renuntam, precum oportunitatile pe termen lung, beneficii, dobandirea de vechime in industrie.

Dar unele probleme - cum ar un sef rau sau faptul ca nu te intelegi cu colegii – pot fi de scurta durata, mai ales in organizatiile mari unde oamenii vin si pleaca frecvent, spune consultantul in strategii de performanta Bernard Marr pe pagina sa de LinkedIn.

Inainte de a spune acest cuvant fatidic "renunt!", ia in considerare aceste motive pentru care s-ar putea sa nu iti doresti sa faci asta sau cel putin nu inca, adauga Bernard Marr.

1. Nu ai un plan  

Iti va fi foarte greu sa renunti la slujba ta fara sa ai suficiente economii care sa iti ajunga mai multe luni pana iti vei gasi un nou job. In plus, daca iti dai demisia in mod voluntar, nu vei beneficia de ajutor de somaj. Asa ca daca nu ai ceva bani pusi deoparte sau un alt plan pentru a castiga bani temporar, atunci nu este o idee tocmai buna sa renunti la actualul loc de munca.  

2. Potentialii angajatori prefera candidatii "pasivi", inca angajati  

Nu prea are sens , dar datele confirma faptul ca angajatorii prefera sa angajeze oameni care sunt inca angajati. De fapt, cu cat esti de mai mult timp somer, cu atat mai mici sunt sansele sa obtii un nou loc de munca.  

3. Poti promova mai sus la un singur loc de munca, decat „zburand” de la o companie la alta

Multe companii recompenseaza loialitatea si longevitatea cu beneficii suplimentare. Daca exista posibilitatea sa avansezi in propria companie intr-o pozitie mai buna, ar putea fi mai bine sa-ti faci un plan in acest sens, decat sa pleci la alta firma unde nu vei mai avea unele beneficii.  

4. Negociaza inainte de a pleca, nu iti da demisia pur si simplu

Cand esti dispus sa mergi mai departe, te afli intr-o pozitie buna de a negocia. Dar daca iti da demisia la maine, iti pierzi toata puterea de negociere - cu angajatorul actual si potentialii angajatori. Gandeste-te daca exista anumite lucuri pe care le-ai putea negocia si care ti-ar putea imbunatati situatia.  

5. Un alt loc de munca nu e neaparat mai bun

Cand esti nemultumit si ai neplaceri la actualul job, oricare altul ti se poate parea mai bun. Dar fiecare loc de munca vine cu plusuri si minusuri. Un job mai bine platit poate presupune o naveta mai lunga si un sef la fel de rau ca actualul. Inainte de a lua o decizie pripita, ia in considerare lucrurile pe care le-ai putea schimba la actualul loc de munca pentru a-ti imbunatati situatia. Poti sa te muti pe tura de noapte, sa lucrezi in alt departament sau sa gasesti un mentor in domeniu.  

In plus, CV-ul tau ar putea avea de suferit. Daca esti la actualul job de mai putin de un an, ar fi bine sa mai rezisti acolo cateva luni pentru a putea trece macar un an intreg pe CV. Angajatorii au tendinta sa se fereasca de cei care stau doar cateva luni la un job si apoi pleaca in alta parte.

Daca ai luat in considerare toate aceste motive si inca vrei sa renunti, este in regula. Ai grija sa-ti faci un plan de rezerva si sa nu iei vreo decizie pripita.