Cum pot avea acces startup-urile la finanțare prin programul TrialsNet

finanțare prin programul TrialsNet Cum pot avea acces startup-urile la finanțare prin programul TrialsNet

Orange România face parte dintr-un consorțiu internațional de cercetare în tehnologii moderne. TrialsNet studiază aplicații pe bază de 5G și acum caută startup-uri din România care pot lua finanțări nerambursabile. Am discutat cu reprezentanții Orange pentru a afla mai multe detalii.


Scopul acestui proiect este de a desfășura teste la scară largă, implementând o serie de aplicații inovatoare (studii de caz) având la bază rețeaua 5G, bazate pe diferite tehnologii precum cobots, metaverse, massive twining, internet of senses, și care să acopere trei domenii relevante ale ecosistemelor urbane din Europa precum - 1. infrastructură, transport, securitate și protecție; 2. e-Sănătate și situații de urgență; 3. Cultură, turism și divertisment, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor și de a da startul tranziției spre o nouă generație de rețele mobile.


În România se vor implementa 2 studii de caz din totalul de 13 realizate în cadrul proiectului și vor fi realizate in două zone importante din Iași cu sprijinul Universității Tehnice Gheorghe Asachi. Unul se referă la Smart Crowd Monitoring, al doilea la Smart Traffic Management.


Mai multe pe Start-up.ro