Abonamente la fitness deductibile: Românii sunt în topul sedentarismului

Abonamente la fitness deductibile: Românii sunt în topul sedentarismului Abonamente la fitness deductibile: Românii sunt în topul sedentarismului

Conform celui mai recent Eurobarometru, românii sunt “fruntași” la sedentarism în Europa. 62% dintre români nu fac sport și nici nu își doresc un stil de viață sănătos, doar revin în sala de sport la început de an și de obicei după vacanță.


România se afla în top 5 cele mai sedentare țări, doar 2% dintre români frecventează sălile de fitness sau aleg să facă sport regulat și doar 18% aleg să facă uneori mișcare. Ceea ce este alarmant este procentul de 62% dintre români care nu fac deloc sport.


Pentru a combate sedentarismul din România, în 12 Ianuarie 2023 a fost publicată în Monitorul Oficial, Legea 34/2023, prin care abonamentele la sală pe care firmele le oferă angajaților, ca beneficii extra salariale, nu se vor mai impozita pentru salariați și se vor scădea de angajatori din impozitele firmelor, ca și cheltuieli deductibile, în anumite condiții.


Mai multe pe start-up.ro