Pentru Matteale Consulting, oferirea de soluții personalizate înseamnă crearea de servicii și strategii IT care sunt perfect aliniate cu obiectivele, cerințele și provocările unice ale fiecărui client – Dan Alexandru Barbu, CEO

Dan Alexandru Barbu- CEO & SAP Security Consultant, MATTEALE CONSULTING SERVICES Dan Alexandru Barbu- CEO & SAP Security Consultant, MATTEALE CONSULTING SERVICES

 

Cum a început povestea Matteale Consulting și care sunt momentele cheie în evoluția companiei?

În mijlocul conducerii unei echipe de 20 de persoane la o corporație multinațională în 2020, m-am găsit la o răscruce de drumuri. Practicile înșelătoare au pătat peisajul corporativ, determinându-mă să pornesc într-o călătorie alimentată de integritate și expertiză. Cu o determinare neclintită, am pornit să înființez Matteale Consulting, un far al autenticității într-o mare de înșelăciune. Deși perioada era relativ liniștită în lume, drumul meu nu a fost lipsit de provocări. Ușile păreau ferm închise, împiedicându-mi eforturile de a găsi clienții potriviți. Neclintit, m-am îndreptat spre rețeaua mea socială, aruncând o plasă largă în căutarea oportunităților. Înarmat cu o viziune de a oferi nimic altceva decât ce e mai bun, am pornit înainte, gata să fac o diferență.


O companie a apărut ca prima rază de speranță, cu scepticism întunecându-le percepția. Totuși, cu perseverență și un angajament ferm față de excelență, îndoielile lor s-au risipit curând. În câteva luni, Matteale Consulting a fost însărcinată cu cele mai critice proiecte ale lor, punând bazele unei călătorii de succes. Clienții ne-au lăudat expertiza și au căutat parteneriate durabile, fiecare colaborare cimentând reputația noastră ca un aliat de încredere în eforturile lor. Punctul culminant al călătoriei noastre a fost semnarea contractelor cu două mari corporații multinaționale. În fața unei concurențe acerbe și a provocărilor descurajatoare, am stat neclintiți, dedicația și hotărârea noastră neclintită propulsându-ne înainte. Cu fiecare victorie, ne-am reafirmat angajamentul față de autenticitate și excelență, punând bazele unui viitor luminos, plin de posibilități. Pe măsură ce povestea noastră se desfășoară, devine clar că dedicarea și calitatea serviciilor noastre nu sunt simple gânduri ulterioare, ci piloni ai identității noastre de brand. Clienții continuă să își exprime aprecierea pentru programul nostru de sprijin și învățare, o dovadă a angajamentului nostru neclintit față de succesul lor. Matteale Consulting nu este doar o firmă de consultanță, ci un far de inspirație, împuternicind clienții să își atingă aspirațiile și forjând parteneriate durabile care transcende granițele.


Ce anume diferențiază serviciile de consultanță SAP oferite de Matteale Consulting de cele ale altor companii din piață?

Personalizate/ customizare de la oferta la implementare: analiza/ assessment, tool de masurare a efricientiei operationale; Testare pt asigurarea calitatii prin automatizari si reste repetitive si scenarii complexe; Parteneriate strategeice; Program de formare unic: lectii automate de trimis pe mail dinainte de onboarding, onboarding, pe tot parcursul implementarii; Program de suport- learning.

 

Ne puteți oferi exemple de proiecte de succes în care ați implementat soluții SAP pentru clienții dvs. și cum au fost acestea benefice pentru afacerea lor?

Implementarea unui sistem de Governance,risk and compliance unde am implementat o functionalitate iar aceasta a salvat compania de $15M dolari lunar. Configurarea unei solutii de siguranta care analizeaza partea financiara si ajuta la auditul financiar pentru a avea toate logurile.


Cum ajutati companiile să-și optimizeze infrastructura IT și să adopte soluții CLOUD?

Optimizarea infrastructurii IT și adoptarea soluțiilor cloud sunt esențiale pentru companiile care doresc să își îmbunătățească eficiența operațională, să reducă costurile și să fie mai flexibile. Iată cum putem ajuta companiile în acest proces: evaluare și analiză inițială; planificare strategică; implementare și migrare; optimizare și gestionare continua; instruire și schimbare culturală.


Cum abordati procesul de creare a site-urilor web și aplicațiilor mobile pentru a se asigura că acestea răspund nevoilor specifice ale clienților?

Cele mai solicitate soluții de infrastructură IT și servicii cloud de către clienții noștri sunt, de obicei, cele care oferă scalabilitate, securitate și cost-eficiență. Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de soluții și motivele pentru care sunt solicitate:


1. Infrastructură ca Serviciu (IaaS) - IaaS oferă infrastructura IT de bază (servere virtuale, stocare, rețele) pe bază de abonament, permițând companiilor să evite costurile inițiale mari asociate cu achiziționarea și întreținerea hardware-ului

2. Platformă ca Serviciu (PaaS) - PaaS oferă un mediu de dezvoltare complet în cloud, incluzând infrastructura, middleware, baze de date și instrumente de dezvoltare, toate gestionate de furnizorul de servicii cloud.

3. Software ca Serviciu (SaaS) - SaaS oferă aplicații software găzduite pe serverele furnizorului și accesibile prin internet, eliminând necesitatea instalării și întreținerii aplicațiilor pe calculatoarele locale.

4. Stocare în Cloud - Soluțiile de stocare în cloud oferă spațiu de stocare scalabil, accesibil prin internet, pentru datele și fișierele companiilor.

5. Continut Livrat ca Serviciu (CDaaS) - CDaaS include platforme de livrare a conținutului care ajută la distribuirea eficientă a conținutului digital, cum ar fi site-uri web, aplicații și multimedia.

6. Servicii de Backup și Recuperare în Cloud - Aceste soluții oferă backup automatizat și servicii de recuperare pentru datele companiei, asigurând protecția acestora împotriva pierderii.

7. Computing de înaltă performanță (HPC) în Cloud - HPC în cloud oferă putere de calcul masivă pentru sarcini intensive, cum ar fi analiza datelor, simulări complexe și machine learning.


Aceste soluții sunt cele mai solicitate deoarece răspund nevoilor critice ale companiilor de a fi mai agile, eficiente și sigure în mediul lor IT, oferind în același timp flexibilitate și scalabilitate pentru a se adapta la schimbările pieței și cerințele afacerii.


Ce înseamnă pentru Matteale Consulting oferirea de soluții personalizate și cum reușiți să adaptați serviciile pentru a satisface nevoile specifice ale fiecărui client?

Pentru Matteale Consulting, oferirea de soluții personalizate înseamnă crearea de servicii și strategii IT care sunt perfect aliniate cu obiectivele, cerințele și provocările unice ale fiecărui client. Iată cum reușim să adaptăm serviciile noastre pentru a satisface nevoile specifice ale fiecărui client: Audit IT; Analiză Personalizată; Dezvoltarea unei Strategii Personalizate prin planificare strategică; Implementare și Migrare Personalizată: Asistență și Suport Continu; Optimizare și Îmbunătățire; Adaptare și Scalabilitate (ajustări personalizate) si scalabilitate dinamică; Parteneriat și Colaborare (consultanță strategică, feedback și imbunătățiri); Relații de Lungă Durată (parteneriat de incredere si suport flexibil).


Care sunt cele mai mari provocări în dezvoltarea soluțiilor personalizate și cum le depășiți?

Dezvoltarea soluțiilor personalizate pentru clienți poate implica diverse provocări. Iată câteva dintre cele mai mari provocări și modul în care le depășim la Matteale Consulting: Înțelegerea Necesităților și Cerințelor Specifice ale Clienților; Gestionarea Complexității Tehnice; Managementul Schimbării și Adoptarea de către Utilizatori; Scalabilitate și Flexibilitate si Managementul Proiectelor și Respectarea Timpului și Bugetului.


În ce mod utilizarea tehnologiilor SAP contribuie la eficientizarea operațiunilor și îmbunătățirea performanței afacerilor clienților dvs.?

Integrarea și Centralizarea Datelor (centralizare; transparență; automatizarea proceselor; eficiență; productivitate; acces la informații în timp real; monitorizare continua; reacție rapidă; analiză și predicție avansată; analiză de date; predicție; managementul eficient al resurselor; planificare; alocare optimizată; conformitate și securitate; reglementări; protecția datelor; imbunătățirea experienței clienților; personalizare; satisfacție; scalabilitate și flexibilitate; expansiune; adaptabilitate). În concluzie, tehnologiile SAP contribuie la eficientizarea operațiunilor și îmbunătățirea performanței afacerilor clienților prin integrarea datelor, automatizarea proceselor, accesul la informații în timp real, utilizarea analizelor avansate, managementul eficient al resurselor, asigurarea conformității și securității, îmbunătățirea experienței clienților și oferirea unei platforme scalabile și flexibile. Acești factori conduc la o mai bună competitivitate și la succesul pe termen lung al afacerilor.


Care sunt obiectivele principale ale companiei pentru următorii ani?

Cresterea vanzarilor si numarul proiectelor de mentenanta; cresterea brand awareness-ului si cresterea satisfactiei clientilor.


Aveți în vedere extinderea pe noi piețe sau diversificarea portofoliului de servicii oferite?

Da. Principalul market este pe Europa pentru urmatorii 3-4 ani. Ca si servicii se vor extinde la custom web development si support de infrastructura IT(de exemplu administrare baza de date, networking, Linux si Windows server, Service Desk).


Ce inovații tehnologice sau metodologii noi planificați să integrați în activitatea companiei pentru a menține competitivitatea și eficiența?

Integrarea AI in procesele companiei; microservicii si arhitectura serverless si sustainable IT și green computing.

 

Care sunt cele mai mari provocări cu care vă confruntați în prezent în industria serviciilor și consultanței IT?

Gestionarea relației cu clienții; gestionarea costurilor; gestionarea schimbărilor.

 

Ce oportunități de creștere și dezvoltare vedeți în contextul actual al pieței globale?

Transformarea digitală; inteligenta artificială și machine learning; securitate cibernetică si servicii de outsourcing și offshoring.

 

Ce principii de leadership considerați esențiale pentru a conduce o companie de succes în domeniul IT și consultanței?

Inovație și creativitate; colaborare și lucru in echipa si orientare către client.

 

Cum vedeți viitorul industriei serviciilor și consultanței IT?

Transformarea digitală continua; cloud computing și multicloud; inteligenta artificială și automatizarea; analiza și gestionarea datelor si sustenabilitate și IT verde.