Elevii români de la 72 de licee concurează pentru titlul de campioni la robotică

Elevii români de la 72 de licee concurează pentru titlul de campioni la robotică Elevii români de la 72 de licee concurează pentru titlul de campioni la robotică

Week-end-ul acesta are loc etapa națională a celei mai mari competiții de robotică dedicată liceelor din România, BRD FIRST Tech Challenge, unde 80 de echipe din 72 de licee vor concura pentru marele titlu. La ediția de anul acesta, liceenii sunt încurajați să inoveze și să devină promotorii unor energii ale viitorului, sigure, accesibile și sustenabile.


   În acest sezon al celei mai mari competiții de robotică pentru liceeni, BRD FIRST Tech Challenge Romania (FTC Ro), s-au înscris peste 173 de echipe din toată țara, din 76 de orașe, care reprezintă peste 20% din liceele și colegiile cu profiluri reale de tehnologie și matematica-informatică, din aproape toate județele din țară.


România poate deveni hub regional în robotica pentru liceeni


Robotica este unul dintre domeniile de mare interes pentru tinerii pasionați de tehnologie, cu atât mai mult cu cât România are șanse să devină un hub regional în robotica dedicată liceenilor: pentru prima dată, anul acesta s-au înscris în competiție și echipe din străinătate.


Începând de vineri, 3 martie și până duminică, 5 martie, va avea loc etapa națională a competiției, la Sala Polivalentă din București, la care s-au calificat 80 de echipe din 72 licee. Acestea vor concura pentru unul dintre cele 3 locuri la Campionatul Mondial din Houston, SUA, care se va desfășura între 19-22 aprilie, România fiind campioană en-titre.


Mai multe pe Start-up.ro