Bitdefender: Patru previziuni în securitate cibernetică pentru 2023

Bitdefender: Patru previziuni în securitate cibernetică pentru 2023 Bitdefender: Patru previziuni în securitate cibernetică pentru 2023

Comunitatea de securitate cibernetică lucrează intens la tehnologii și soluții care vor proteja oamenii și companiile în 2023 și în anii următori. În pregătirea funcționalităților capabile să depisteze amenințările viitorului, cercetătorii de la Bitdefender fac câteva previziuni legate de evoluția acestora.


IoT: Mai multe vulnerabilități greu de reparat


Atacatorii informatici vor continua să profite de vulnerabilitățile ușor accesibile ale numeroaselor platforme și dispozitive IoT. Autentificarea defectuoasă, transferul de date neprotejat, configurarea necorespunzătoare a cloudului, atacurile de tip Remote Code Execution și Command Injection, precum și problemele de confidențialitate se numără printre cele mai frecvente și persistente probleme care necesită cooperarea între industria dispozitivelor IoT și comunitatea de securitate informatică.


Ca un prim pas în direcția cea bună, principalii producători de dispozitive pentru case inteligente au început să adopte protocolul Matter. Matter aduce la un loc cele mai bune practici în materie de securitate, iar speranța este că întreaga comunitate IoT începe să se îndrepte în aceeași direcție de interoperabilitate, simplitate și un set comun de standarde de securitate.


Mai multe pe start-up.ro