Termenul pentru actualizarea obiectului de activitate - 18 martie

Termenul pentru actualizarea obiectului de activitate - 18 martie Termenul pentru actualizarea obiectului de activitate - 18 martie

PFA-urile și II-urile au posibilitatea să își reducă la cel mult 5, respectiv 10 (pentru II) numărul de clase de activități prevăzute de codul CAEN până pe data de 18 martie 2019.

În textul comunicat de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), se arată că, vor fi radiate din oficiu, în termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani de la data intrării în vigoare a legii, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de clase de activităţi prevăzute de codul CAEN incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de actul normativ menționat.

Acțiunea este înreprinsă conform prevederilor art. II alin. (6) din Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Termenul de 60 de zile, indicat mai sus, se împlinește la data de 18 martie 2019.

Mai multe pe Start-up.ro