Microsoft protejeaza alegerile europene de atacuri cibernetice ?i dezinformare

Microsoft protejeaza alegerile europene de atacuri cibernetice ?i dezinformare Microsoft protejeaza alegerile europene de atacuri cibernetice ?i dezinformare

Volumul mare de informații cu caracter confidențial transformă campaniile politice în ținte principale. Pentru a aborda această problemă, Microsoft a anunțat recent extinderea serviciului de securitate Microsoft AccountGuard pe 12 noi piețe din UE.

Protejarea proceselor democratice vitale împotriva atacurilor cibernetice și campaniilor de dezinformare a devenit o preocupare generală, mai ales acum în preajma alegerilor pentru Parlamentul European.

Campaniile politice sunt deosebit de vulnerabile la atacuri. Volumul mare de informații cu caracter confidențial le transformă în ținte principale. Totuși, acestea nu dispun întotdeauna de garanții și resurse suficiente de securitate pentru a preveni intruziunile.

Pentru a aborda în mod specific această problemă, Microsoft a anunțat recent extinderea serviciului de securitate Microsoft AccountGuard pe 12 noi piețe din UE. Săptămâna trecută, John Frank, Vice Președinte UE pentru Relații Guvernamentale, Microsoft, a anunțat extinderea accesului la acest serviciu de securitate în alte opt țări din Europa, printre care și România, Croația, Cipru, Grecia, Malta, Polonia, Slovenia și Elveția.

Mai multe pe Start-up.ro