Micii investitori s-au inghesuit la oferta Nuclearelectrica

Micii investitori s-au inghesuit la oferta Nuclearelectrica

Investitorii mici s-au bulucit, ieri, sa subscrie actiuni Nuclearelectrica, la reducere, in prima zi a ofertei publice, in timp ce, pe bursa, a "batut vantul", lichiditatea sedintei atingand cel mai redus nivel din ultimele 11 luni.
 Potrivit brokerilor, investitorii de retail au subscris, ieri, aproape integral transa care le era dedicata din oferta "Nuclearelectrica". La BVB, schimburile cu actiuni au totalizat numai 5 milioane de lei (1,1 milioane de euro), valoare de trei ori sub rulajul de vineri, de 15,6 milioane lei (3,5 milioane euro).

O lichiditate mai mica decat cea de luni a fost inregistrata pe 1 octombrie 2012, cand operatiunile au insumat numai 4,1 milioane lei (914.000 de euro). Oferta publica de vanzare a 10% din Nuclearelectrica, prin care compania va fi listata la Bursa de Valori Bucuresti, a inceput ieri, pentru investitorii de retail fiind alocata 10% din oferta. Acestia beneficiaza de un discount de 8% fata de pretul de adjudecare, in primele trei zile ale ofertei, scrie 
Bursa.ro.