Micii de la Dedulești – oamenii nu se schimbă, doar timpurile

Micii de la Dedulești – oamenii nu se schimbă, doar timpurile Micii de la Dedulești – oamenii nu se schimbă, doar timpurile

Probabil cel mai cunoscut loc unde românii mănâncă mici pe marginea șoselei este la Dedulești, pe Dealu Negru, în județul Vâlcea. E drumul care leagă Bucureștiul de Transilvania. Singurul și cel mai circulat. Zi de zi parcarea de după curba bruscă de pe Dealu Negru, de deasupra localității Dedulești, e plină cu tiruri și mașini. Toți vor micii de 80 de grame de aici. Noi am aflat povestea locului în cadrul proiectului "Marea Unire a Micului Românesc".

Am pornit din nou în căutarea micilor care unesc România. Cumva, știam că așteptăm momentul acesta încă de la început, dar am vrut să-l amânăm, ca să nu ridicăm ștacheta. Deduleștiul e un brand deja, iar micii de aici sunt cunoscuți pentru dimensiunea lor gargantuescă.

Aici, pe dealul de la Dedulești, sunt trei terase care fac legea. Și zeci de mașini. În ziua când am ajuns noi, o toridă sâmbătă de vară, erau peste 50 de automobile. Abia am găsit loc într-un colț al parcării. Aici fumul de mici se vede de departe și parcă te îmbie să parchezi și să mănânci. E greu să treci fără regrete.

Deduleștiul micului e împărțit între trei terase. Cea mai mare se numește Sat Boss. E și prima, are o siglă mare și un nume care-ți rămâne în memorie. Celelalte două sunt la fel de aglomerate. E concurență între ele, dar și colaborare. Pentru că pe acest vârf de deal se fac bani din plăcerea românului de a opri pentru mici. Puține alte preparate sunt la fel de populare, poate doar ciorbele de burtă.

Mai multe pe Start-up