Meet and Code: finanțări de peste 250.000 euro pentru ONG-uri care-i învață programare pe cei mici

Meet and Code: finanțări de peste 250.000 euro pentru ONG-uri care-i învață programare pe cei mici Meet and Code: finanțări de peste 250.000 euro pentru ONG-uri care-i învață programare pe cei mici

Țara noastră se află pe harta Europe Code Week, între 6 și 21 octombrie 2018. Organizațiile nonprofit pot aplica cu proiecte pentru un eveniment de tehnologie sau programare prin inițiativa Meet and Code, coordonată în România de Asociația Techsoup.

Anul acesta, termenul limită pentru înscrierea propunerilor de evenimente este 15 septembrie 2018. Până în acest moment, au fost deja selectate 17 organizații pentru finanțare pentru a organiza 20 de evenimente de tehnologie și programare. Le puteți descoperi pe site-ul evenimentului.

Pentru finanțări pot aplica doar organizaţii non-profit legal înființate în România, inclusiv asociații comunitare, asociaţii de părinți, asociații de elevi, asociații de profesori sau organizații din domeniul educației. Fiecare propunere selectată pentru finanțare va primi o sumă de până la 300 euro pentru a fi implementată.

Evenimentele organizate în cadrul Meet and Code se vor adresa copiilor și tinerilor cu vârste între 8 și 24 de ani care vor fi introduși în lumea tehnologiei și a programării într-un mod distractiv. Scopul evenimentelor este acela de a arăta cât de plăcută și interesantă poate fi programarea și cum poate fi utilizată pentru a aduce la viaţă noi idei cu ajutorul codului.

Meet and Code, inițiativă aflată deja la a doua ediție, este inițiată și finanțată de compania SAP în parteneriat cu Haus des Stiftens GmbH prin portalul IT Stifter-helfen și alți parteneri TechSoup Europe. În România, Meet and Code este derulată de Asociația Techsoup, susținătoare a activităților Europe Code Week în România.

Mai multe pe Start-up