Hipsterii, noua generaţie de fermieri

Hipsterii, noua generaţie de fermieri

Într-o perioadă în care mâncarea este plină de conservanţi, din ce în ce mai mulţi tineri au devenit interesaţi de agricultură deoarece vor să-şi crească singuri fructele, legumele şi animalele. În acelaşi timp înfiinţarea unei ferme poate însemna o afacere profitabilă dacă este susţinută prin multă muncă, investiţii şi răbdare.

Chris (32 de ani)şi Annie Newman (28 de ani) au investit 27.000 de dolari din economiile lor într-o fermă unde vor să dezvolte într-un mod organic o agricultură de sine stătătoare astfel încât să ajute mediul înconjurător, animalele şi sănătatea publică, potrivit pewtrusts.org.

Începătorii, precum soţii Newman se confruntă cu o serie de provocări având în vedere că nu au crescut într-o familie de agricultori. Accesul la un pământ la un preţ acceptabil este o raritate. Tinerii agricultori se află într-o competiţie acerbă cu cumpărătorii speculanţi de terenuri. O altă problemă este accesul la finanţarea. Băncile nu vor să finanţeze tinerii absolvenţi, care sunt deja împovăraţi cu împrumuturi făcute pentru plata studiilor superioare.

Recunoscând aceste obstacole, statul american a demarat proiecte pentru a oferi următoarei generaţii de agricultori abilităţile şi resursele necesare pentru a fi competitivi din punct de vedere economic. Missouri, Maryland şi Virginia sunt câteva dintre statele care susţin potenţialii agricultori prin accesul la terenuri. În timp ce statele Massachusetts, Minnesota și Delaware oferă asistență financiară agricultorilor independenți care sunt la început de drum.

Un alt exemlplu sunt sotţii Jones. Tyler , 30 de ani, şi soţia sa Alicia, 27 de ani, au ales agricultura ca un mod de viaţă de puţin timp, scrie The New York Times. În timp ce, mulţi consumatori îşi doresc să achiziţioneze mâncare cât mai puţin procesată şi legume şi fructe crescute ecologic, cei doi tineri din Oregon, America, au văzut o oportunitate în acest lucru astfel au înfiinţat ferma de animale. 

„Oamenii vor să se afle cât mai multe lucruri despre modul în care au fost crescut legumele sau fructele pe care le cumpără din piaţă. La magazinul nostru au venit tocmai din Portland doi tineri care ne-au întrebat dacă pot veni la ferma noastră să-şi colecteze singuri ouăle cumpărate. Şi noi am fost de acord. Astfel, clienţii vor să capete din ce în ce mai multă încredere în producători, deoarece în zilele noastre există atâta neîncredere în mâncarea cumpărată din magazine”, a declarat doamna Jones.

Garry Stephenson, coordonatorul proiectului Ferme Mici de la Universitate Oregon, a spus că nu a mai văzut un interes aşa de mare pentru agricultură de zeci de ani. „Este interesant. Ei sunt tineri, sunt plini de energie şi idealişti şi sunt dispuşi să facă sacrificii”, a mai spus Stephenson.

Deşi numărul de agricultori este în creştere, vârsta medie a fermierilor la nivel naţional este de 60 de ani, conform Recensământului Agriculturii din 2007 din America. Potrivit aceluiaşi Recensământ peste 55 de fermieri deţin mai mult de jumătatea din terenurile agricole din întreaga ţară. Drept urmare, în 2008,a fost introdus programul pentru noii fermieri. În 2010, Departamentul de Agricultură din America a alocat fonduri în valoare de 18 milioane de dolari pentru a educa tineri agricultori din toată ţara.

Sursa: Capital.ro