Greseala pe care multi dintre noi o facem: Detaliul minor ce poate ingropa un CV

Greseala pe care multi dintre noi o facem: Detaliul minor ce poate ingropa un CV

Sansele de angajare ale unui candidat pot fi afectate de mici detalii precum fontul scrisului din CV, o scrisoare de intentie adresata unui alt director de Resurse Umane sau numarul de telefon neactualizat al unei persoane trecute la referinte.

Aceste mici amanunte sunt genul de informatii pe care ar trebui sa le verifici de doua ori inainte de a trimite CV-ul unui potential angajator.

Mai exista un mic detaliu ce este insa trecut adesea cu vederea: denumirea documentului, spune specialistul in redactarea de CV-uri Steve Brady intr-o postare pe pagina sa de Linkedin.

Cei mai multi candidati trimit CV-uri ce poarta exact aceasta denumire: CV.doc. Acest lucru poate parea normal pentru candidati, care stau acasa in fata calculatorului, dar trebuie sa iei in calcul ca departamentele de HR din companii primesc zilnic sute de CV-uri. Iar denumirea standard CV.doc nu te ajuta prea mult sa iesi in evidenta.

O alternativa mai utila ar fi sa denumesti fisierul cu numele tau, cum ar fi IonPopescuCV.doc. In acest mod, CV-ul tau ar putea fi identificabil dintr-o serie de o suta.

Recent, a aparut o noua moda in denumirea documentelor ce contin CV. Iar aceasta presupune aplicarea tehnicilor de branding profesional la denumirea documentului cu CV. Astfel, in loc de IonPopescu.doc ai putea scrie IonPopescuMarketingGuru.doc.  

O alta contraindicatie cand vine vorba de denumirea documentului cu CV este folosirea doar de litere mici. Iar acest lucru este valabil si atunci cand trimiti email-uri, tweet-uri sau postezi pe LinkedIn si Facebook. Poate parea un lucru minor, dar gaurile mici pot scufunda nave mari.  

Asa ca tine minte sa recitesti cu atentie CV-ul, sa verifici referintele si sa te gandesti bine la ce nume ii pui documentului. Cine stie ce mic detaliu iti va deschide usa catre un loc de munca.