Facebook își lansează propriul canal pentru gameri

Facebook își lansează propriul canal pentru gameri Facebook își lansează propriul canal pentru gameri

Mark Zuckerberg a decis că-și dorește să atragă și o bună parte din internauții care petrec cel puțin 3 ore pe săptămână privind cum se joacă alți gameri, așa că a lansat propriul canal dedicat acestei comunități, intrând în competiție cu YouTube sau Twitch.

Este vorba despre Fb.gg, un site unde pasionații de gaming pot găsi o întreagă colecție de stream-uri de jocuri video. În esență, un agregator de informații pentru gameri. Mulți gameri aleg să se joace ”live”, pe net, și să comenteze în același timp acțiunea.

Potrivit TechCrunch, Fb.gg le va arăta utilizatorilor video-uri pe baza jocurilor și ”celebrităților” care își filmează aventurile din jocuri, paginilelor cărora le-au dat like și grupurilor din care fac parte.

În plus, fanii gaming-ului vor vedea anunțuri ale studiourilor de jocuri și vor avea acces la informații despre competiții de esports sau evenimente pentru comunitatea de gaming.

Totodată, cei de la Facebook și-au propus să monetizeze zona de gaming. Așa că lansează programul Level Up pentru creatorii de jocuri aflați la început de drum. Programul va fi disponibil în următoarele luni, iar cei care au acces vor putea accepta ”bacșiș” de la utilizatorii care urmăresc stream-urile sub forma unei monede virtuale. Această monedă este denumită Facebook Stars, iar pentru fiecare Star pe care-l primește un streamer, Facebook îi va da 0,01 dolari.

Mai multe pe start-up.ro