Esti indecis? 5 motive non-financiare pentru care ar trebui sa incepi o afacere

Esti indecis? 5 motive non-financiare pentru care ar trebui sa incepi o afacere

Daca vrei sa devii antreprenor, ai auzit probabil un milion de motive pentru care NU ar trebui sa pornesti pe acest drum: E prea riscant, poti cadea prada datoriilor, vei avea probleme cu somnul, trebuie sa iti iei adio de la viata sociala etc. Dar chiar si cu toate aceste incertitudini, tot te simti atras de ideea unui startup.

Daca inca nu esti convins, iti prezentam 5 motive suficient de bune pentru a face acest pas, motive care nu tin de ratiuni financiare:

1. Economisesti timp: La inceput vei lucra mai multe ore decat esti obisnuit, si vei castiga mai putin decat te asteptai. Dar daca iti faci treaba cum trebuie, vei incepe sa fii stapanul propriului tau timp si vei vedea ca e grozav.

2. Ai ceva insemnat de povestit: Cand un antreprenor mentioneaza cuiva ca jobul lui e de fapt sa isi conduca propria afacere, interlocutorul, fascinat, vrea sa afle imediat ce face si mai ales cum face, dar si cat de usor este.

Acel antreprenor va fi in masura sa spuna o poveste sau mai multe, si se va simti bine „luminandu-i” si pe altii, mai ales ca povestile lui sunt practic „scrise” de el, spre deosebire de un corporatist, care e doar o rotita a unei imense masinarii, deci aportul sau la povestea companiei este de multe ori nesemnificativ.

3. Mandria: Cand realizezi ca ai construit ceva de succes, ai un sentiment extrem de placut. Iti dai seama ca ai avut o viziune, ai pus-o in practica si ca iti poti culege roadele. 

In plus, daca te tii de treaba, indiferent ce ai face ca antreprenor, vei deveni probabil foarte bun. Vei avea astfel ocazia sa fii intervievat datorita expertizei tale si sa transmiti mai departe mesajul taul.

4. Posteritatea: Daca esti doctor, instalator sau sofer de autobuz, e greu sa-ti imaginezi ca iti vei da mostenire mai departe cariera ta catre cei dragi. Dar daca ai o afacere, o poti transmite urmatoarei generatii. Si vei fi mandru daca vei avea aceasta ocazie.

5. Ai ocazia sa faci mult bine: Desi acest lucru nu este neaparat tagma antreprenorilor, este totusi asociat cu acestia. Ca proprietar de afacere, vei controla traseul profitului si vei putea alege sa aloci o parte din castiguri altora.

Poti sponsoriza un act de caritate, o organizatie non-profit sau pur si simplu sa dai inapoi comunitatii. Este poate unul dintre cele mai bune aspecte legate de antreprenoriat.