Diaconescu sustine din nou ca are 45 mil. euro pentru preluarea Oltchim

Diaconescu sustine din nou ca are 45 mil. euro pentru preluarea Oltchim

Dan Diaconescu a sustinut din nou ca are 45 milioane euro pentru preluarea Oltchim, la patru zile dupa ce OPSPI a anulat licitatia pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni la combinatul din Ramnicu Valcea intrucat patronul OTV nu a putut face dovada ca detine banii pentru plata titlurilor.

Diaconescu a sustinut joi seara in fata presei, la sosirea pe Aeroportul Otopeni, la salonul oficial, ca detine suma de 43 milioane euro in doua conturi constituite la sucursale ale unor banci straine, in cuantum de 24 milioane euro, respectiv 19 milioane euro.

La aceste detineri s-ar mai adauga un cont constituit in Romania, cu aproximativ 2 milioane de euro, potrivit patronului OTV, care afirma ca a zburat mult cu avionul in ultimele doua zile, avand intalniri la Londra, Dubai si Hong Kong.

El a precizat ca banii au fost obtinuti atat "din surse directe", cat si "indirecte, garantii ori credite bancare sau o alta formula de atragere a banilor", potrivit Mediafax.

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi incheiat, intrucat Dan Diaconescu, cel care castigase licitatia, nu a dovedit ca are banii necesari cumpararii actiunilor.

Miercuri, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in lndustrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a demisionat, exprimandu-si public regretul pentru insuccesul licitatiei de privatizare a Oltchim.