CUPA, proiectul gratuit de formare antreprenorială pentru manageri. Unde te înscrii

CUPA, proiectul gratuit de formare antreprenorială pentru manageri. Unde te înscrii CUPA, proiectul gratuit de formare antreprenorială pentru manageri. Unde te înscrii

Compania de consultanță Iceberg anunță lansarea proiectului CUPA (Capital Uman Performant și Adaptabil) prin care manageri și antreprenori din regiunile Centru, Vest, Nord-Vest și Nord-Est vor putea să se înscrie la cursuri de formare antreprenorială, sesiuni de business coaching și workshop-uri de planificare strategică.

Vizate sunt industriile cu potențial de creștere și inovare: Industria Lemnului și a mobilei, Industriile Creative,Industria auto și componenteprecum și Tehnologia Informațiilor și Telecomunicațiilor- cumulat, aceste industrii contribuie semnificativ la PIB-ul României, angajează sute de mii de persoane și sunt un factor cheie în exporturile țării.

Tocmai pentru că sunt domenii în continuă dezvoltare, formarea profesională a managerilor și angajaților reprezintă un factor de competitivitate - valorificarea la maxim a potențialului angajaților nu este doar un obiectiv strategic, atunci când este completat cu o echipă competentă de HR, de planuri de acțiune privind formarea profesională a angajaților și de o rețea de susținere a managerilor și antreprenorilor cu viziune pe termen lung.

De altfel, majoritatea angajaților consideră formarea la locul de muncă drept cea mai bună metodă de învățare, costurile formării fiind principala barieră atât pentru angajați cât și angajatori. Un alt studiu realizat de Institutul de Știinte ale Educației evidențiază interesul tot mai mare al companiilor pentru formarea propriilor angajați: peste jumătate dintre angajatorii investigati sunt preocupați de formarea profesională a angajaților, și implicit de dezvoltarea de strategii pe termen lung pe această temă.

Mai multe start-up.ro