Cum sa fii mai productiv cu managementul timpului

Organizarea sanatoasa si eficienta a timpului este primul pas pentru a reduce stresul in viata ta si pentru a o imbunatati considerabil. Noi va propunem cateva tactici pentru a va schimba obiceiurile si comportamentele nocive ce va pot conduce la stres. Dezvoltarea personala si intelegerea prioritatilor din viata ta te vor ajuta sa ajungi la un echilibru intre viata si cariera.


Zi de zi obisnuiesti sa te simti acaparat de multitudinea si complexitatea proiectelor pe care le ai la serviciu? Probabil stii ca gestionarea eficienta a timpului te va ajuta sa rezolvi si sa termini mai multe taskuri in fiecare zi. Ba mai mult, ai beneficii de sanatate de pe urma acestui aspect. 

 

Gandeste-pozitiv.ro iti da 5 sfaturi pentru a reduce stresul si de a creste productivitatea

1.    Planifica-ti fiecare zi

Planificarea zilei te poate ajuta sa realizezi mai mult si sa te simti mult mai in control in ceea ce priveste vieata ta. Scrie un to-do list , punand cele mai importante sarcini in partea de sus . Pastreaza un program de activitati de zi cu zi pentru a reduce conflictele si graba din ultimul minut .

2.    Prioritizeaza-ti sarcinile
Sarcini consumatoare de timp , dar relativ neimportante pot consuma o multime de energie din ziua ta. De aceea este nevoie sa stai sa reflectezi asupra a ceea ce este primordial de realizat.

3.    Spune nu sarciniilor neesentiale
Trebuie sa inveti sa iei in considerare obiectivele si programul tau inainte de a accepta sa iei o munca suplimentara asupra ta. Este foarte posibil sa nu o poti face si poti dezamagi oamenii carora le-ai promis acest lucru.

4.    Imparte sarcinile mari , consumatoare de timp in sarcini mai mici 
Lucreaza pe ele cateva minute la un moment dat pana cand obtineti un plan. Apoi este nevoie sa le distribui in asa fel incat sa le poti administra si rezolva cu cat mai putin stres.

5.    Limiteaza distragerile
Blocheaza niste timp in calendar pentru proiecte mari. In acest timp , inchide usa si opreste telefonul, si e-mail.

Pe www.gandeste-pozitiv.ro gasesti sute de articole de dezvoltare personala. Fii cea mai buna versiune a ta!