CONCEDIERI IN BANCI: personalul BCR scade cu 10%

CONCEDIERI IN BANCI: personalul BCR scade cu 10%

Personalul angajat in BCR a scazut in primele noua luni cu aproape 10%, concomitent cu o reducere a retelei teritoriale cu aproximativ 7%, iar strategia de dezvoltare a institutiei de credit presupune o ajustare in continuare a numarului de salariati, care va fi negociata cu sindicatele.

"BCR isi restructureaza activitatea, iar acest lucru nu este un secret. Ati vazut chiar declaratia presedintelui Erste (Andreas Treichl - n.r.), actionarul majoritar, care a recunoscut ca noua conducere va primi un bonus in functie de performantele din operatiunile de restructurare. La gradul de neperformanta inregistrat si perspectivele economiei romanesti, o astfel de decizie era normala. Banca are potential sa obtina un profit mare, asa cum s-a intamplat in trecut, dar o restructurare este binevenita", au declarat, potrivit Mediafax, surse apropiate bancii.

Datele la noua luni arata ca personalul bancii a ajuns la circa 7.600 de angajati, fata de 8.400 de angajati la finele anului trecut, au precizat sursele citate, in timp ce numarul de sucursale a coborat la 621, fata de aproape 670 in decembrie 2011.

Sursele au aratat ca managementul BCR a initiat discutii cu sindicatele din banca pentru a ajunge la un acord privind viitoarele disponbilizari.

Strategia pentru urmatorii ani a BCR va fi aprobata de actionari in AGA.

BCR a inceput recent un proces de remodelare a sucursalelor prin migrarea catre operatiuni cu cash gestionate exclusiv prin echipamente electronice, retea denumita Self Service - Cash In.

Actionarii BCR vor discuta in AGA convocata pentru 3 decembrie modificarea actului constitutiv al bancii astfel incat Comitetul Executiv sa poata decide desfiintarea de sucursale sau agentii fara aprobarea Consiliului de Supraveghere.

Tot atunci va fi analizata si o propunere de majorare a capitalului social, prin care banca vrea sa atraga de la actionari 501 milioane lei (110 milioane euro). Actiunile nou emise vor putea fi cumparate la un pret de 0,65 lei/titlu, de peste sase ori mai mare decat valoarea nominala, de 0,1 lei/actiune.

Sursa: Wall Street