Coaliție pentru securitatea cibernetică a infrastructurilor critice

Coaliție pentru securitatea cibernetică a infrastructurilor critice Coaliție pentru securitatea cibernetică a infrastructurilor critice

Atos, Enel și AES Corporation se alătură celor nouă membrii fondatori ai Charter of Trust: Siemens, Airbus, Allianz, Grupul Daimler, IBM, MSC, NXP, SGS și Deutsche Telekom.

Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței 2018 CERAWeek, care s-a desfășurat în Houston, Texas, SUA. Având ca tematică principală industria americană de energie, securitatea cibernetică este unul dintre subiectele cheie ale conferinței, domeniul energetic fiind cel mai atacat segment al infrastructurii critice ale Statelor Unite ale Americii.

Charter of Trust reprezintă o inițiativă fără precedent în domeniul securității informatice, care stabilește trei obiective principale: protejarea datelor persoanelor fizice și ale companiilor, prevenirea prejudiciilor aduse populației, organizațiilor și infrastructurilor critice și crearea fundamentului necesar pentru dezvoltarea unei lumi digitale și conectate. Membrii Charter of Trust fac apel la necesitatea stabilirii de norme și standarde obligatorii pentru a asigura o mai mare securitate și integritate în lumea digitală atât în sectorul public, cât și în cel privat.

În 2017, Departamentul de Energie al Statelor Unite a raportat că infrastructura americană a energiei electrice se află în "pericol iminent" de atacuri cibernetice, care sunt "tot mai frecvente și mai sofisticate". Potrivit unui alt raport recent al Consiliului Consilierilor Economici, aceste activități îndreptate împotriva guvernului și a industriei au costat economia Statelor Unite între 57 și 109 miliarde de dolari în 2016, aproximativ jumătate din PIB-ul SUA.

Mai multe pe Start-up