Cele mai bune startup-uri agritech premiate la Nextcelerator. Verdefood din România a fost pe locul secund

Acceleratorul Nextcelerato Acceleratorul Nextcelerator, susținut de Seedblink, Agricover și Microsoft for Startups a ajuns la final. Câștigătorii sunt Ullmanna, un startup agritech din Cehia, Verdefood și Proofminder.

Acceleratorul Nextcelerator, susținut de Seedblink, Agricover și Microsoft for Startups a ajuns la final. Câștigătorii sunt Ullmanna, un startup agritech din Cehia, Verdefood și Proofminder.


Programul Nextcelerator a inclus sesiuni de mentorat pentru a diagnostica problemele și a identifica oportunitățile pentru startup-uri. În total au fost 10 finaliști care au avut acces la mentorat în grup, dar și la sesiuni 1 la 1 pentru a dezvolta un plan de business funcțional și o direcție de afaceri corectă pentru lansare. La finalul programului, startup-ul ceh a câștigat, iar pe locul 2 s-a clasat Verdefood din România.


Ullmanna a dezvoltat un produs hardware care se atașează la tractoare pentru a tăia buruienile. Produsul detectează planta și decide dacă să o taie sau nu. Oferă o soluție viabilă la erbicidele tradiționale și reduce timpul petrecut pentru plivirea culturilor.


Verdefood este un marketplace din România care conectează fermierii din București și Cluj-Napoca cu cei care au nevoie de fructe și legume proaspete. De asemenea, Verdefood le oferă fermierilor și un sistem prin care să-și îmbunătățească procesele de aprovizionare.


Proofminder, locul 3 la Nextcelerator, este o platformă din Ungaria de agricultură de precizie prin inteligență artificială. Monitorizează totul printr-o platformă SaaS conectată la drone.


Mai multe pe Start-up