Cat de sigure sunt de fapt anticonceptionalele

Printre cele mai populare si practice metode de contraceptie se numara anticonceptionalele, o metoda contraceptiva care poate fi utilizata pe termen lung si care contine anumiti substanțe ce pot impiedica aparitia unei sarcini nedorite. Metoda este una sigura si foarte eficienta - atunci cand sunt folosite corect (iar acest lucru este foarte important) pilulele anticonceptionale au o eficienta de 99,7%, adica mai putin de 1 sarcina la 100. Anticonceptionalele trebuie administrate pe perioada mentionata in prospect si in fiecare zi la o ora cat mai constanta. Mici neatentii, cum ar fi inceperea unei noi folii de pilule cu 3 sau mai multe  zile intarziere poate scadea drastic eficienta anticonceptionalelor. Riscul de sarcina creste si atunci cand se uita administrarea a cel putin 2 pilule in momentul in care se incepe sau termina o folie. De aceea, pentru a diminua foarte mult sansele unei sarcini neprevazute este necesara atentie la modul de administrare, iar tipul de anticonceptionale trebuie recomandat de medic.

Cum functioneaza anticonceptionalele

Anticonceptionalele orale contin 2 hormoni care actioneaza in mod similar cu hormonii naturali existenti in corpul femeii. Dozele sunt foarte mici si calculate atent pentru a nu dauna si a avea cat mai putine efecte secundare. Anticonceptionalele orale previn eliberarea ovulelor din ovare, dar mentin un ciclu lunar stabil. Anticonceptionalele orale ingreuneaza mobilitatea spermatozoizilor si implantarea uterina.

Cu cine te poti consulta

Medicul este cea mai potrivita persoana care te poate ajuta sa alegi anticonceptionalele orale care se potrivesc in cazul tau. Unele conditii de sanatate pot afecta eficienta acestora sau restrictiona utilizarea unor anumite tipuri de pilule.

Poti afla mai multe informatii despre metodele cele mai eficiente de protectie si pe planificaneprevazutul.ro  unde ai acces la articole detaliate, webinarii inregistrate in care medici specialisti raspund la intrebari foarte diverse privind viata sexuala si preventia unei sarcini nedorite. De asemenea, ai acces direct la medici specialisti carora le poti adresa intrebarile tale pe email.

Aproape nicio metoda de contraceptie nu ne poate proteja in 100% din cazuri, dar acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa ne protejam cat mai bine. Administrate in mod corect, in concordanta cu sfatul medicului anticonceptionalele orale pot fi luate ani intregi, chiar fara pauza pentru a te ajuta sa iti planifici viata asa cum iti doresti.