Au fost inventate picăturile de ochi care să înlocuiască ochelarii

Au fost inventate picăturile de ochi care să înlocuiască ochelarii Au fost inventate picăturile de ochi care să înlocuiască ochelarii

Cercetătorii din Israel au dezvoltat niște picături speciale pentru ochi care, combinate cu un proces laser, pot îmbunătăți semnificativ vederea multor oameni, iar tratamentul poate fi făcut acasă.

O echipă de oftalmologi de la Centrul Medical Shaare Zedek din Israel și Universitatea Bar-Ilan a inventat și testat „nanopicăturile” care au avut drept rezultat îmbunătățirea vederii la distanță și la apropiere.

Pentru început, pacientul folosește o aplicație mobilă care îi măsoară puterea de refracție a ochiului. Apoi, un model laser este creat și proiectat pe suprafața corneeană. Această procedură chirurgicală durează mai puțin de o secundă. În cele din urmă, pacientul folosește picăturile de ochi care conțin „nanoparticule speciale”, după cum a declarat, pentru Digital Trends unul dintre cercetători.

„Nanoparticulele intră în modelele superficiale generate pe suprafața corneei", a explicat Zeev Zalevsky. „Acestea schimbă indicele de refracție în interiorul acelor modele, corectând problema de vedere pe care o are pacientul. Procesul de corectare se poate face acasă, fără a fi nevoie de un medic".

Mai multe pe Start-up