Alba Iulia devine virtuală cu ajutorul unui startup VR din Ilfov

Alba Iulia devine virtuală cu ajutorul unui startup VR din Ilfov Alba Iulia devine virtuală cu ajutorul unui startup VR din Ilfov

Alba Iulia face noi pași pentru a implementa noi soluții menite să transforme orașul într-unul inteligent, ca parte a proiectului Smart City 2018.

Cel mai recent, primăria din Alba Iulia a semnat un protocol de colaborare pentru scanarea tridimensională a orașului, cu drone speciale, pentru realizarea unei machete 3D a acestuia, după cum anunță portalul alba24.ro.

Proiectul va fi realizat de un startup cu sediul în Ilfov, Virtual Reality. Potrivit publicației din Alba, proiectul presupune crearea unei machete 3D a oraşului, prin care va putea fi explorat cu ajutorul unor căşti pentru realitate virtuală. Pentru realizarea acesteia, se va face scanarea tridimensională a localităţii, cu utilizarea unor drone profesionale. De asemenea, se va pune la dispoziţia municipalităţii şi o machetă fizică a oraşului sau a unor zone selectate.

Investiția în acest proiect va costa 200.000 de euro și va fi suportată integral de startup. Etapele de testare și finisare vor avea loc luna aceasta, urmând ca în mai să fie realizată macheta fizică. Proiectul are ca termen de livrare luna iunie a acestui an.

Mai multe pe start-up.ro