8 idei românești care vor să salveze planeta prin energie verde și sustenabilitate

8 idei românești care vor să salveze planeta prin energie verde și sustenabilitate 8 idei românești care vor să salveze planeta prin energie verde și sustenabilitate

Ca parte a programului european de pre-accelerare Danube Energy+, Asociația Centrul Startup Transilvania a organizat, la finalul lunii mai, o sesiune de pitching pentru cele opt echipe preselectate. Danube Energy+ vizează tinerii sub 35 de ani din România, cu idei inovatoare din domeniul energiei verzi, care sunt susținuți să își transforme proiectele în business-uri sustenabile.


Proiectele românești din programul Danube Energy+ sunt:


BILLIT: bon de cumpărături digital. Oană Durcău și alți patru studenți au dezvoltat o aplicație prin care fiecare bon de casă primit poate fi stocat pentru un bun management al cheltuilelilor și pentru eventuale retururi, în cazul în care bonul tipărit se pierde. Echipa și-a propus să elimine complet bonurile de hârtie, care implică un cost suplimentar pentru retaileri și este un reziduu nereciclabil pentru consumator. Oana Durcău este fostă participantă la tabăra de antreprenoriat Startup Your Life, organizată de start-up.ro.


ECOCYCLING: Răzvan Capotă și Gabriel Apahidean vor să dezvolte o fabrică de reciclare a deșeurilor electronice, cuplată la o aplicație pentru consumatori prin care, folosind metode de gamificare, să crească nivelul de reciclare al acestui tip de deșeuri.


Mai multe pe Start-up