2016, un an efervescent pe piaţa de fuziuni şi achiziţii

2016 a fost un an efervescent pe piaţa de fuziuni şi achiziţii, care a ajuns la o valoare de aproape 4 miliarde de euro. Cu toate acestea, piaţa este încă departe de recordul din 2008 şi pare dependentă de câteva tranzacţii de sute de milioane de euro.

„2016 a fost un an excepţional în ce priveşte piaţa de fuziuni şi achiziţii (M&A)”, evaluează Ioana Filipescu, partener consultanţă în fuziuni şi achiziţii în cadrul Deloitte România. „Numărul tranzacţiilor a crescut faţă de 2015, finalul anului trecut fiind decisiv în acest sens, în vreme ce valoarea medie a tranzacţiilor a fost de 40-43 de milioane de euro.” Piaţa de M&A este estimată, potrivit reprezentanţilor Deloitte, la 3,5-4 miliarde de euro. „Dacă economiile statelor merg bine, acest lucru se reflectă în general şi pe piaţa de M&A. De regulă, piaţa urmăreşte curba trasată de valoarea investiţiilor străine (foreign development index - FDI, n.red.).”

Citește toată știrea pe www.businessmagazin.ro/actualitate/afaceri/2016-un-an-efervescent-pe-piata-de-fuziuni-si-achizitii-16107918