2014, al cincilea an consecutiv de vanzari record pentru Rolls-Royce. Pericolul de la rivalul Bentley

2014, al cincilea an consecutiv de vanzari record pentru Rolls-Royce. Pericolul de la rivalul Bentley

Constructorul de automobile de lux Rolls-Royce Motor Cars, divizie a grupului german BMW, a anuntat, luni, ca anul trecut a inregistrat cele mai mari vanzari din istoria de 111 ani companiei, 2014 fiind al cincilea an consecutiv in care Rolls-Royce realizeaza vanzari record.

In 2014, Rolls-Royce a livrat clientilor din intreaga lume un numar de 4.063 de vehicule, in crestere cu 12% comparativ cu 2013, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres. 

In plus, numarul autovehiculelor vandute in 2014 a fost de patru ori mai mare decat in 2009.

“Am trecut pragul de 4.000 de unitati vandute pentru prima data in istoria noastra. Rolls-Royce ramane cel mai mare brand de produse de lux din lume”, a declarat directorul general Torsten Mueller-Oetvoes.

SUA au ramas cea mai mare piata pentru Rolls-Royce in 2014, urmata de China, Emiratele Arabe Unite si Marea Britanie. Rolls-Royce a deschis anul trecut sase noi reprezentante si in prezent are 127 de reprezentante la nivel mondial.

Chiar daca este vorba de o cifra record, vanzarile Rolls-Royce sunt doar o mica parte din obiectivul grupului german BMW de a vinde peste doua milioane de autovehicule in acest an.

BMW se lupta sa-si pastreze titlul de cel mai mare producator mondial de automobile de lux in conditiile in care rivalul Daimler AG a relansat marca Maybach iar Bentley, divizie a Volkswagen AG, vrea sa lanseze cel mai scump SUV din lume la un pret de aproximativ 180.000 de euro.