Lansare volum de poezii Lupta cu Ingerul - autor Dan Stoica

Lansare volum de poezii Lupta cu Ingerul - autor Dan Stoica

Asociația Anonymo Muza vă invită pe data de 28 septembrie orele 18:00 la o întâlnire cu autorul Dan Stoica care își va lansa noul volum de poezii - Lupta cu îngerul.

Lansarea va avea loc pe Calea Plevnei 122 în cofetăria Healthy Bites.


După ce ne-a incitat interesul cu mai multe scrieri în proză, dar şi cu poezie, abordând de-a lungul timpului genuri literare diverse, fiind un bun cunoscător al poeziei clasice universale, Dan Stoica ne oferă acum cu versuri scrise pe parcursul unui deceniu de viaţă (2010-2020) reunite într-un volum intitulat „Lupta cu îngerul“.

Subtitlul ne previne că avem de-a face cu „Un fel de altă poezie” și gândul ne duce involuntar la volumul în proză lansat anul trecut, „Jurnalul unei absenţe”, şi el, paradoxal, tot un fel de poezie.

Poetul Dan Stoica surprinde prin intermediul versurilor unghere ale propriului suflet, reuşind să ne redea trăiri universal valabile, menite să deschidă cititorilor aceleaşi supape, aceiaşi receptori ai trăirilor umane, dintre cele mai profunde.

Volumul debutează cu o Ars poetica, în care rolurile sunt inversate, poezia scriindu-şi autorul „Ea mă scrie pe mine”, devenind „o legitimaţie spre adevărata identitate şi chiar pentru veşnicie”.

Temele predilecte, în mod firesc rezonează cu marile teme poetice ale predecesorilor, a căror influenţă Dan Stoica şi-o asumă şi prin poeziile pe care le dedică unor mari poeţi, ca de pildă, Lucian Blaga, de care îl apropie mai cu seamă tema „marii treceri”, Ion Barbu, Nichita Stănescu, George Bacovia etc. Dar limbajul uneori jucăuş al comunicării şi ironia fină care răzbate printre versuri, ne duc cel mai adesea cu gândul la poezia soresciană. Unele versuri rezonează cu poezia argheziană, în care desluşim nevoia de comuniune cu Dumnezeu.


 Unde? Calea Plevnei 122 (Cofetaria Healthy Bites)

 Când? 28 septembrie orele 18:00

Informații Eveniment

Dată Eveniment
28 September 2023


Organizator
Asociatia Anonymo Muza


Locație
Bucuresti, Calea Plevnei 122, Healthy Bytes cofetarie fara zahar


Județ
Bucuresti