RDW Design Go! Bucurestiul transpus in design vestimentar

RDW Design Go! Bucurestiul transpus in design vestimentar

Unlock the city → RDW Design GO!

V-ați gândit vreodată cum ar arăta Bucureștiul transpus în design vestimentar? Între 24 mai - 2 iunie in intervalul orar 12:00-18:00, pe Calea Plevnei 122 în locația Healthy Bites veți putea vedea expoziția Bucureștiul transpus în design vestimentar organizată de Asociația Anonymo Muza, parte din programul de evenimente satelit Design GO! în Romanian Design Week 2024.

La această primă ediție este vorba despre curentul cubist, apărut în România la începutul secolului XX. În acel secol, arhitectura orașului capătă o față nouă, se renunță la ornamente în favoarea utilității și confortului. În design vestimentar analizăm, descompunem și reasamblam în forme geometric-abstracte prezentând ideea din mai multe puncte de vedere.

Designul vestimentar se întâlnește cu arhitectura modernistă a Bucureștiului de la începutul secolului XX în colecția SURFACE IN SPACE, realizată de studenții anului l, secția Modă, a Universității Naționale de Arte din București.

Costumele expuse au fost create cu ajutorul unor forme geometrice simple - triunghiuri, cercuri, pătrate care au fost mai întâi descompuse și apoi reasamblate într-o viziune tridimensională care a renunțat la elementele decorative în favoarea unei alternanțe de reliefuri și linii grafice.

Juxtapunerea variată a marimilor, a transparențelor, preocuparea pentru spațialitate, jocul de intersecții, se înscriu împreună într-un discurs ce are în centru proporția corpului uman.

Volume surprinzătoare, compoziții sculpturale sau bi-dimensionale ce alternează între alb, negru și gri formează un tablou ce-și are rădăcinile în Cubism.

Materialele cu ținută, cum sunt fetrul sau crinolonul pun în evidență formele trupului,

pe care îl supradimensionează pentru un efect optic statuar.

Multiplele declinări ale temei demonstrează diversitatea de interpretări și libertatea cu care studenții, coordonați de asist. univ. dr. Andreea Roxana Stoian au adus contribuții originale, pornind de la o miză aparent simplistă - tiparul geometric ce are ca rol construirea unor siluete monumentale, arhitecturale ce complimentează corpul uman.


Intrarea libera la expozitie.


În fiecare zi vor exista ateliere de pictură pentru copii cu vârste cuprinse între 4-16 ani.

Donațiile propuse pentru ateliere este de 50 ron. Donațiile se fac în contul asociației RO22RNCB0072129669300001.


Partener: Healthy Bites. 

Informații Eveniment

Dată Eveniment
24 May 2024 până pe 02 June 2024


Organizator
Asociatia Anonymo Muza


Locație
Bucuresti, Calea Plevnei 122, Healthy Bites


Județ
Bucuresti