Invață pentru a-i sprijini pe alții! - Campanie informare Craiova, Dolj

Invață pentru a-i sprijini pe alții! - Campanie informare Craiova, Dolj

‘’ÎNVAȚĂ PENTRU A-I SPRIJINI PE ALȚII!” – PLUS 2

Proiect finanţat cu sprijinul financiar al Programului RO10 - CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială

 

 

 

 

CAMPANIE  DE INFORMARE

Localitatea: Craiova, Dolj

 

În data de 25.10.2016 Asociația Șanse Egale pentru Fiecare din Craiova a organizat o Caravană de Informare în cadrul proiectului “ Învață pentru a-i sprijini pe alții! – PLUS 2”, în localitatea Craiova.

Au fost informate 100 de persoane, cu privire la activitățile desfășurate în cadrul proiectului – accentul a fost pus pe faptul că orice om, indiferent de condiția/statutul social, de pregătirea, situația personală/profesională poate să aspire și să își schimbe viața, atâta timp cât își îmbracă acțiunile sale cu responsabilitate, seriozitate, dăruire și dorința neîntreruptă de a reuși.

S-a discutat despre activitățile Centrului antidiscriminare din Craiova, despre serviciile pe care le oferă specialiștii Centrului persoanelor din mediul rural și minorilor/tinerilor aflați în Centrul de Detenție Craiova ( Penitenciarul de Minori și Tineri Craiova): prin instruire, consiliere psihosocială și consiliere profesională ne dorim să aducem în viața oamenilor speranța și încrederea că pot depăși, singuri/sau ajutați de persoane abilitate, situația de dificultate cu care se confruntă în prezent.

Activitatea s-a axat în jurul ideii că principala resursă a oricărei societăți sunt oamenii, modul acestora de a comunica, de se implica în activități, de a fi empatici, de a respecta drepturile lor și ale celorlalți, de a fi buni.

“Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi. Ele sunt înzestrate cu raţiune şi conştiinţă şi trebuie să se comporte unele faţă de altele în spiritul fraternităţii.”

( Declarația Universală a Drepturilor Omului, articolul 1)

Caravana de informare din localitatea Craiova a reunit specialiștii proiectului, care au pus la dispoziția participanților informațiile necesare, au oferit servicii de consiliere/ îndrumare și au lansat premise pentru dezvoltare socială și profesională.

Discriminarea nu are suflet, ca atare activitatea desfășurată în cadrul proiectului își propune să înlăture barierele existente, să îi ajute pe oameni să își recunoască valoarea umană/profesională, să îi sprijine în îmbunătățirea calității vieții lor și să caute mereu soluții pozitive la problemele pe care le întâmpină în segmentul lor de viață.