Tips&tricks: cum să pregătești cel mai delicios pui la cuptor?

pui la cuptor pui la cuptor

A pregăti un pui la cuptor nu este deloc dificil, iar cei care au nevoie de o rețetă pe care să o urmeze pot descoperi în acest articol tot ce trebuie să știe! Carnea de pui este sănătoasă, nefiind la fel de grasă ca altele și poate fi consumată împreună cu numeroase tipuri de garnituri savuroase!


Ingrediente necesare pentru prepararea puiului la cuptor

Bineînțeles, cel mai important ingredient de care au nevoie gospodinele este un pui potrivit ca dimensiuni și care să fie foarte bine curățat. În același timp, ele trebuie să aibă la îndemână sare, piper, boia de ardei dulce sau boia afumată, mărar, pătrunjel și usturoi. Toate aceste ingrediente sunt ușor de găsit în orice supermarket, dacă ele nu se află deja în bucătărie!


Pregătirea tăvii

Primul pas pe care trebuie să îl facă cei ce vor să se bucure de un delicios pui la cuptor este acela de a pregăti tava în care urmează să pună carnea. De preferat este să o ungă cu puțin ulei sau cu puțin unt topit, iar apoi să pună pe deasupra hârtie specială pentru copt. Astfel, tava va fi bine protejată, iar la final va putea fi spălată extrem de ușor!


Pe sticlă sau în punga magică?

În ceea ce privește modul în care trebuie pus puiul la cuptor, gospodinele au 2 variante principale: pot utiliza o punga magică, special pentru acest preparat sau pot pune puiul pe o sticlă. Cu ajutorul ambelor variante vor obține o carne fragedă și frumos rumenită.


Persoanele care preferă puiul pregătit în pungile magice trebuie să facă un mix între condimentele anterior menționate, puțină apă și puțin ulei. După ce carnea este introdusă în pungă, pe deasupra ei se toarnă mixul de condimente și se amestecă foarte bine, până când puiul este acoperit complet.


Cea de-a doua variantă, care presupune utilizarea unei sticle este și ea foarte ușoară! Puiul trebuie tras foarte bine de aripi și de pulpe și introdus pe o sticlă care a fost pusă în prealabil în tava de cuptor. Este important, însă ca sticla să fie plină cu apă, pentru a ajuta la formarea aburilor! Imediat ce carnea stă bine pe sticlă, ea trebuie unsă cu un mix similar celui pentru punga magică. Fiecare gospodină își poate personaliza rețeta, în funcție de condimentele care îi sunt pe plac!


Garnituri potrivite pentru pui la cuptor

Piureul de cartofi, salată de varză, cartofii prăjiți, orezul cu legume – toate acestea sunt garnituri perfecte pentru puiul la cuptor! Carnea poate fi servită împreună cu toată familia, iar dacă la finalul mesei rămân câteva bucăți de pui, ele trebuie puse într-o caserolă cu capac și introduse în frigider!


Realizarea mixului de condimente pentru puiul la cuptor nu durează mai mult de câteva minute, ceea ce înseamnă că ulterior, gospodinele se pot ocupa de garnitură!