Tabla decapata – materialul de constructii de care ai nevoie

tabla decapata tabla decapata

Un material de constructii despre care poate ca iti doresti sa afli mai multe este tabla decapata. Avantajul acestui material este ca poate fi produs in diferite grosimi in functie de preferintele producatorului, astfel fiind potrivita pentru mai multe tipuri de proiecte.

Mai multe despre laminarea la cald a tablei decapate

Desi este apreciata versatilitatea tablei decapate cel mai adesea este folosita in constructia de acoperisurilor, fiind ideala pentru aceasta intrebuintare. Materialul acesta poate fi produs in doua moduri, rezultatele variind. Se poate folosi fie laminarea la rece, fie laminarea la cald in functie de preferintele producatorului.

Este foarte important sa se cunoasca tipul de laminare la care a fost supusa tabla decapata deoarece proprietatiile tablei vor fi dictate de tipul de laminare la cald. In cazul in care se foloseste laminarea la cald pentru a realiza tabla decapata, se pot aminti urmatoarele proprietatii:

  • Tabla decapata va avea un luciu metalic specific care poate fi accentuat in momentul in care este lustruit materialul.
  • Densitatea acestui tip de tabla este catalogata ca fiind una mare fiind de peste 5.
  • O alta caracteristica a tablei decapate laminate la cald este fuzibilitatea, acest lucru insemnand ca se poate topi la anumite temperaturi.
  • Cu cat temperatura este mai mare cu atat metalul isi va mari dimensiunea.
  • O caracteristica foarte importanta a acestui timp de tabla este faptul ca are conductibilitate termica, ceea ce inseamna ca este potrivita pentru instalatiile care necesita o incalzire si o racire rapida.
  • Nu in ultimul rand, un alt lucru esential de stiut despre acest tip de tabla este faptul ca nu este afectata usor de coroziune, fiind foarte rezistenta in timp. Este foarte greu ca agentii exteriori sa poata afecta acest material.

Ce reprezinta procesul de laminare la rece al tablei decapate?

Cum a fost precizat si anterior, tabla decapata poate sa fie atat realizata prin laminare la rece, cat si prin laminare la cald. Totul depinde de prreferintele producatorului si ce rezultate spera sa obtina. Dar ce inseamna mai exact laminarea la rece?

 

O caracteristica a acestui tip de laminare este faptul ca se realizeaza la temperaturi normale. Dar un alt lucru despre aceasta laminare este faptul care un grad de lipire mai slab, lucru ce este considerat a fi un punct slab al acestui procedeu.

Pe de alta parte, avem si avantaje cand vine vorba de acest tip de laminare. Mai exact, masinariile care realizeaza acest tip de laminare vor avea o durata de viata mult mai crescuta decat in cazul celor ce lamineaza la cald.

Informații de contact

Nume Companie

MesteruManole

Persoana de contact

Mesteru Manole

Telefon

074238406

E-mail