Sprijinirea antreprenoriatului și creșterea competențelor manageriale și antreprenoriale în regiunile Sud-Vest Oltenia și București-Ilfov (POSDRU/176/3.1/S/150369)

Universitatea Romano Americana Universitatea Romano Americana

Începând cu data de 09 februarie 2015, Universitatea Româno - Americană din București, sub coordonarea Centrului de Analiză și Dezvoltare Instituțională „Eleutheria” (CADI), implementează în parteneriat cu Universitatea „Constantin Brâncuși" din Târgu-Jiu și SC Metodo Studii Consultanță România SRL (MSCR), proiectul cu titlul „START UP ANTREPRENORIAL”, cod contract - POSDRU/176/3.1/S/150369, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Proiectul se înscrie în Axa prioritară 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenție 3.1. „ Promovarea culturii antreprenoriale”, având o durată de implementare de 10 luni, în perioada 09.02.2015 – 08.12.2015.

Obiectivul general (OG) al proiectului urmărește sprijinirea antreprenoriatului si cresterea competentelor manageriale si antreprenoriale in regiunile Sud-Vest Oltenia si Bucuresti-Ilfov, ca oportunitate pentru dezvoltarea de afaceri si ocupare.

Activitățile derulate în cadrul proiectului vizează creșterea nivelului de pregătire a minim 400 persoane, din care minim 200 persoane între 18-25 de ani aflate în învățământul superior, în domeniul antreprenorial, respectiv în noi domenii de ocupare si antreprenoriat, precum mediu, cultură, IT, servicii individualizate; dezvoltarea unei scheme de ajutoare pentru demararea a 40 de noi afaceri care vor angaja minim 80 de persoane, precum și asistență integrată în inițierea și dezvoltarea afacerilor.

În cadul proiectului, se organizează cursuri pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale, sesiuni de formare care se vor derula în perioada martie - aprilie și vor fi susținute în paralel în cele două regiuni de implementare (București-Ilfov, respectiv Sud-Vest Oltenia).

Cei 400 de cursanți vor fi împărțiți în 16 grupe, de maximum 25 de participanți, fiecare curs având o durată de 5 zile (8 ore / zi). Pe toată durata cursurilor participanții vor beneficia de cazare și masă gratuite (acolo unde se impune), precum și de o subvenție acordată la finalizarea cursurilor. Persoanele care vor absolvi cursul, vor avea, ulterior, posibilitatea de a se înscrie într-un concurs de idei de afaceri, la finalul căruia cele mai bune 40 de planuri, rezultate din evaluarea unui juriu de specialiști, vor beneficia de un ajutor minimis de 25.000 de Euro, pentru a putea fi demarate în mod concret.

Partenerii  implicați în desfășurarea proiectului își propun, ca prin implementarea activităților să îi sprijine pe membrii grupului țintă prin îmbunătățirea competențelor antreprenoriale ale acestora și totodată prin oferirea de asistență și post-asistență acordată în inițierea afacerilor, de către cele patru centre de sprijin susținute în cadrul proiectului.

Informații suplimentare cu privire la aceste cursuri și la activităţile desfășurate în cadrul proiectului pot fi solicitate persoanelor de contact desemnate de către fiecare instituție implicată, precum și pe pagina web a proiectului.