Servicii oferite de o firma de contabilitate

firma de contabilitate firma de contabilitate

Pentru ca o afacere sa indeplineasca toate conditiile legale, dar si sa fie mai profitabila, este imperios necesar ca aceasta sa aibe actele contabile bine realizate. Contabilitatea unei firme presupune atat cunostinte teoretice temeinice, dar si cunostinte practice. Pentru o mai buna evidenta contabila este de asemenea, necesar ca persoanele care se ocupa cu acest gen de activitate sa aibe o privire de ansamblu atat asupra activitatii firmei, cat si asupra mediului de afaceri. Avand in vedere toate cele expuse mai sus, este asadar recomandabil ca in cazul in care detineti o firma, indiferent de domeniul de activitate, sa apelati la serviciile unei firme de contabilitate.

Avand in vedere necesitatile pietei, atunci cand vorbim de o firma de contabilitate, nu vorbim doar de tinerea evidentei contabile. De obicei, o firma de contabilitate, ofera diverse servicii, printre care amintim: servicii de audit intern, consultanta in afaceri, dar si consultanta juridica. Aceste servicii sunt oferite pentru a ajuta clientii, deoarece toate aceste activitati sunt necesare simultan sau succesiv in decursul perioadei in care o afacere este functionala. O firma de contabilitate care ofera toate aceste sericii are si un alt avantaj: daca toate aceste servicii sunt oferite clientului, atunci o privire de ansamblu asupra societatii comerciale este mai usor de vazut, iar anumite probleme sau imbunatatiri pot fi aduse la cunostinta conducerii societatii respective intr-un timp util.

Personalul dintr-o firma de contabilitate

Avand in vedere specificul acestui tip de firma, este evident ca angajatii acesteia vor avea studii superioare de specialitate. Intr-o firma de contabilitate, este foarte important sa existe persoane care detin cunostinte teoretice solide, atat in domeiul economic, cat si in cel juridic. Toate actele emise trebuie sa respecte legislatia in vigoare. Experienta practica a personalului dintr-o firma de contabilitate este si ea pretuita, deoarece datorita acesteia prevederile legislative vor putea fi mult mai usor puse in practica.

Firma de contabilitate – tarife

In schimbul serviciilor prestate este evident ca dvs. veti plati un onorariu. Atunci cand alegeti cu ce firma de contabilitate sa lucrati, nu puneti insa aspectul financiar pe primul loc. Documentati-va cu privire la calitatea serviciilor pe care respectiv firma le ofera, comparati mai multe oferte, pentru ca in cele din urma sa optati pentru cea mai buna varianta.

Firma de contabilitate – pe care o alegem?

Sigur ca, la fel ca si in cazul celorlalte produse si servicii de pe piata, chiar si in cazul in care vorbim de o firma de contabilitate si nu avem nicio recomandare din partea vreunui prieten sau a vreunei rude, multititudinea de astfel de firme ne poate incurca. Asadar, nu ne ramane decat sa ne documentam cu privire la serviciile oferite, la preturile practivate, dar si la calificarile sti studiile pe care personalul unei firme de contabilitate le are. Dupa cum spuneam si mai sus, desi tarifele precticate sunt importante, trebuie ca intotdeauna sa primeze calitatea serviciilor oferite. Daca doriti o discutie cu o firma de contabilitate, puteti sa o stabiliti si telefonic sau prin email. Daca aveti nevoie de astfel de servicii, accesati www.tpa-horwath.ro.