SCOALA DE VARA IN MANAGEMENT FINANCIAR EDITIA A-VI-A, HOTEL PALAS, MAMAIA 2 – 5 IULIE 2015

Exclusiv aplicatii practice (studii de caz, exercitii, modele electronice complexe) pentru urmatoarele domenii ale managementului financiar: Bugetul de venituri si cheltuieli, Cashflow management, Controlling si Analiza financiara.

De ce Scoala de Vara in Management Financiar?

In primul rand, pentru ca in climatul economic actual, in care societatile se confrunta cu o acuta lipsa de lichiditati, datorata blocajelor financiare existente si crizei economice globale, managementul financiar este un element vital pentru supravietuirea si succesul companiilor in anul 2015.

Aceasta scoala de vara, cu aplicatii practice de management financiar vine si ca urmare a numeroaselor solicitari din partea participantilor din ultima perioada la cursurile Dnei Maria Costache. „Este necesara o scoala de vara, in care sa fie prezentate numai aplicatii practice, pentru ca sunt cele mai utile!”, au spus participantii la cursurile sustinute de Dna Maria Costache.

In plus, aceasta scoala de vara este o ocazie unica de a invata principiile unui management financiar de succes, principii deduse din exercitiile practice.

Cine este lectorul?

Doctor Ec. Maria COSTACHE (CMC)

Expert Consultant cu recunoastere internationala, Certified Management Consultant (CMC) (in premiera in Romania), Director de Programe si Proiecte Internationale, expert PHARE, membru CECCAR, AMCOR, ANEVAR si AROMAR cu experienta de peste 20 ani in training si consultanta specializata pentru companii.

Colaborator permanent al WTIB incepand cu primii pasi ai acestei societati pe piata de training din Romania in anul 1995, Dna Maria Costache a desfasurat numeroase cursuri cu urmatoarele tematici:

Organizarea societatilor pe centre de responsabilitate ; managementul si analiza costurilor;

Bugetul de venituri si cheltuieli ca instrument de planificare si control;

Planul de afaceri - instrument de planificare si control; managementul si auditul strategic;

Analiza  financiara pe baza de bilant. Diagnosticul rentabilitatii  societatilor  comerciale.

Cui se adreseaza?

Cursul se adreseaza echipelor de management din companie, care au responsabilitati financiare, de bugetare, de analiza financiara, controlling, in obiectivele lor de evaluare.

Deasemenea informatiile sunt utile membrilor Consiliului de Administraţie, Presedintelui, Vicepresedintelui, Directorului General, Director Financiar, de Marketing şi Vânzăr, precum si invitaţi din cadrul departamentului financiar şi contabilitate.

Ce domenii ale managementului financiar vor fi acoperite?

1.   Organizarea Societatilor pe Centre de Responsabilitate; Managementul si Analiza Costurilor

Contabilitatea de gestiune si calculatia costurilor

Costuri indirecte; Metode generale utilizate in calculatia costurilor. Metoda globala; pe faze; metoda pe comenzi; exemple si exercitii

Cheltuieli si Costuri: Tipologia costurilor; Centrele de costuri; Analiza rentabilitatii pe segmente

Metode de calculatie a costurilor

Metoda costurilor complete (FULL COSTING), metoda costurilor directe (DIRECT COSTING), metoda costurilor standard (STANDARD COSTING);

Metoda calculatiei complete a costurilor pe activitati (ABC);

Metode de analiza a costurilor

Utilizarea costului marginal in fundamentarea profitului maxim; Legatura dintre variatia cifrei de afaceri si variatia corespunzatoare a rezultatelor.

Analiza riscurilor

Riscul financiar; Riscul de exploatare si efectul de levier;

Elasticitatea si rezultatul economic in raport cu nivelul de activitate si in raport cu punctul critic;

Studiu de caz: determinarea pragului de rentabilitate.

Tabloul de Bord - Sistem de Informatie si Control

MRP: Managementul Resurselor Firmei

2.   Analiza Financiara pe Baza de Bilant. Diagnosticul Rentabilitatii Societatilor Comerciale:

Diagnosticul situatiei financiare: metoda maselor bilantiere; metoda ratelor de structura si de finantare

Diagnosticul rentabilitatii capitalurilor si analiza performantelor. Studii de caz

Analiza soldurilor intermediare de gestiune. Valoarea adaugata

Rate de rentabilitate. Analiza rentabilitatii comerciale, economice si financiare

Diagnosticul riscului:

economic: efectul de levier de exploatare

financiar: efectul de levier financiar; analiza echilibrului financiar, rate de lichiditate, rate de indatorare

de faliment: diagnosticul intreprinderii in dificultate prin metoda scorurilor

Studii de caz complete privind analiza diagnostic a societatilor comerciale

3.   Bugetul de Venituri si Cheltuieli – Instrument de Planificare şi Control

Consultantul propune utilizarea unui Model-macheta de Buget în format electronic care se concentreaza asupra conceptului de model financiar al companiei si are ca scop întelegerea functionarii organizaţiei din punctul de vedere al echilibrelor financiare, al sistemelor de raportare manageriala, cât si familiarizarea cu principalele metode si tehnici de bugetare. Macheta de Buget este conceputa a fi un instrument operational de lucru folosit de toate cadrele de conducere care prin pozitia pe care o detin sunt nevoite sa analizeze informatii si sa ia decizii de natura financiar-contabila:

BUGETARE 2013: construirea bugetului general în 12 tablouri; Bugetul activitatii generale; Bugetul activitatii de trezorerie, determinarea fluxului de lichiditati;

Monitorizarea Eficienta a Capitalului Circulant; Previzionarea Cashflow-ului

Interpretarea situatiilor financiare anuale ale anului 2011 si aprecierea perspectivelor viitoare ale companiei cu diagnosticarea capacitatii de a realiza profituri viitoare.

Analiza echilibrului financiar si al rezultatelor de gestiune ; Analiza de  Cashflow ; Continutul Tabloului de finantare ; Previziunea de Cash flow

Bugetul Activitatii de Trezorerie, determinarea fluxului de lichiditati: Previziunea incasarilor & platilor; Acoperirea soldului de trezorerie

Diagnosticul financiar al rentabilitatii si al riscului / analiza performantelor : Principalii Indicatori economico-financiari; Rapoarte de Analiza; Rate de rentabilitate; Rate de lichiditate, rate de indatorare.

4.   Planul de afaceri

Proiectii financiare:

Plan de investitii si de finantare

Previziuni ale fluxurilor de numerar; fluxuri operationale; fluxuri de investitii; fluxuri financiare

Previziuni de capital de lucru (WK)

Previziuni ale bilanturilor succesive

Prezentarea indicatorilor de performanta financiara

Evaluarea si selectia proiectelor de investitii

Criterii bazate pe actualizarea cash-flow-urilor: Valoarea actuală netă (VAN); Rata internă de rentabilitate (RIR) ; Rata internă de rentabilitate modificată (RIRM); Indicele de profitabilitate

Decizii de investitii in mediu aleator – decizii probabiliste

Decizii de investitii in mediu nedeterminat / incert

Dificultati in procesul de evaluare si selectie a proiectelor de investitii

Planul financiar. Structura planului financiar:

analiza existenţei anterioare a afacerii – dacă este cazul;

prezentarea ipotezelor pe care se bazează previziunile;

întocmirea situaţiilor financiare previzionale (bilanţ, cont de profit şi pierdere);

identificarea riscurilor asociate.

Pragul de rentabilitate

Profitul previzionat

Factorul de acoperire (Fa)

Rata marjei de siguranta (RMs)

INDICATORI: de lichiditate , de solvabilitate (îndatorare) , de gestiune , de rentabilitate , de eficienta ai investitiei

Unde si cand?

Scoala de vara, se va desfasura in sala de conferinte din cadrul Hotel Palas, Mamaia, astfel:

Joi, 2 iulie 2015, cazare incepand cu ora 1400

Program seminar:       Joi, 2 iulie, 1500 – 1900

Vineri, 3 iulie, 1200 – 2000

Sambata, 4 iulie, 1100 – 1830

Duminica, 5 iulie,  eliberare camere pana la ora 1200

Taxa seminar:   1200 Lei  plus TVA

Discounturi:  3% - 2 persoane; 5% - 3 persoane;  7% - peste 4 persoane

Servicii Hoteliere (Opţional):   Hotel PALAS, (2 - 5 iulie 2015)

Cazare SG (3 nopti) + pensiune completa  - 1 legitimaţie masă – 1170 lei (taxe incluse)

Cazare DB (3 nopti) + pensiune completa – 2 legitimaţii de masă – 1410 lei (taxe incluse)

Se ofera cazare gratuita pt insotitor (camera in regim DB). Mic dejun inclus pt insotitor.

Inscrieri:  Mail: [email protected]   /  Fax: (021) 319 12 96

Silvan Constantin    Mob: 0724 413 568 / Tel: (021) 319 12 97