Prima sesiune de conştientizare din cadrul proiectului ANTREPRENOR a avut ca finalitate încurajarea materializării ideilor de start-up

• Au fost prezenţi 29 de participanţi
  • Întâlnirea a avut rolul de a stimula înscrierile la concursul de idei de afaceri, în urma caruia cele mai bune 40 de idei de business vor primi finanţări nerambursabile în valoare de câte 10 000 euro fiecare

Bucureşti, 2 iunie 2015– OTP Consulting România, companie membră a OTP Group şi Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, cea mai prestigioasă universitate tehnică din România au organizat, la jumătatea lunii mai, prima dintre cele doua sesiuni de coştientizare privind beneficiile autoangajării şi iniţiativei antreprenoriale. Aceasta face parte din cadrul proiectul multi-regional “Antreprenor - idei de afaceri de succes şi dezvoltarea antreprenoriatului în regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Vest Oltenia”.

La prima sesiune de conştientizare, desfăşurată în luna mai, la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, au participat 29 de persoane. În cadrul întâlnirii acestea au aflat detalii despre modul în care trebuie completat planul de afaceri dar şi despre beneficiile autoangajării şi iniţiativei antreprenoriale.

Pe parcursul întâlnirii, experţii prezenţi au evidenţiat atât oportunităţile existente în mediul de afaceri cât şi strategiile de dezvoltare durabilă. De asemenea au subliniat beneficiile concrete ale proiectului, printre care: dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi a abilităţilor necesare pentru materializarea ideii de start-up; oferirea unui set de servicii integrate inovatoare, furnizate de patru centre de sprijin (inclusiv sprijin în realizarea studiului de piaţă), dezvoltarea planului de afaceri şi a strategiei de marketing pentru grupul ţintă.

În vederea materializării ideii de afaceri, cei din grupul ţintă vor beneficia de servicii personalizate, care pe lângă formarea antreprenorială, vor conţine o serie de soluţii de sprijin, inclusiv coaching, sprijin în atragrerea de investitori online (crowdfunding), asigurarea contactului cu potenţiali investitori, clienţi şi colaboratori.

De asemenea, beneficiarii proiectului vor avea acces la o reţea profesională extinsă de care dispun atât OTP Consulting România, (inclusiv prin banca fondatoare şi partenerii internaţionali) cât şi Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti. Astfel se va asigura contactul direct al grupului ţintă cu potenţiali clienţi, investitori şi specialişti în domeniile tehnice de referinţă ale afacerilor iniţiate.

În cifre, oportunităţile proiectului vizează 40 de antreprenori cu idei de business, care vor beneficia de finanţare în cadrul schemei startup. Pe lângă finanţarea nerambursabilă acordată în cadrul schemei „Sprijin pentru antreprenori”, aceştia vor avea acces, din perspectiva unui sprijin complementar şi optional, la finanţare rambursabilă prin implicarea unei companii de consultanţă operată de un institut bancar. În plus, un alt beneficiu concret al proiectului reprezintă faptul că 80 de persoane din regiunile Bucureşti-Ilfov şi SV Oltenia vor beneficia de locuri noi de muncă.

La scara macro, întreprinderile, în special microintreprinderile şi IMM-urile, dar şi angajaţii, îşi vor îmbunătăţi adaptabilitatea la mediul economic în schimbare şi la provocările globalizării.

În cadrul întâlnirii de informare, experţii i-au incurajat pe tineri să aplice la concursul derulat în cadrul proiectului Antreprenor, în urma căruia vor fi selectate 40 de idei de afaceri, pentru a fi implementate prin înfiinţarea şi operaţionalizarea unor firme noi (start-up). Fiecare dintre acestea va beneficia de finanţare nerambursabilă în valoare de 10.000 de euro.

Prin campania de informare şi conştientizare privind antreprenoriatul, prin activităţile de formare antreprenorială şi de sprijin în iniţierea unei afaceri, de care vor beneficia cele 400 de persoane incluse în grupul ţintă, proiectul aduce o contribuţie directă la realizarea scopului privind promovarea culturii antreprenoriale în vederea creşterii abilităţii de a materializa ideile de afaceri.

Persoană de contact pentru informaţii suplimentare:

Gheorghe Ionut Lucian

Asistent Comunicare şi Suport