Prelucrarea cauciucului, o tradiție de peste 30 de ani în zona Târgu Neamț

Covoare cauciuc Covoare cauciuc

O tradiție de peste 30 de ani, în zona orașului Târgu Neamț o reprezintă prelucrarea cauciucului, în special în comuna Vânători-Neamț. În anul 1985, existau peste 50 de ateliere de prelucrat cauciucul în comună. Astăzi doar benzile de cauciuc pentru amortizare, covoarele din cauciuc și benzile transportoare au mai rămas să se fabrice în zonă.

Totul a început odată cu prelucrarea opincilor meșterite din anvelope uzate și care a continuat cu cizme, garnituri de combină. Trei sferturi din localnicii care puteau munci erau calificați la cauciuc.

Rolatex, și-a început activitatea în anul 1995 în producția și comercializarea produselor din cauciuc, fiind specializați în producția de covoare din cauciuc și benzi transportoare, pentru diverși clienți din sectoare de activitate diferite: industria energetică, industria alimentară, industria extractivă, agricultură, construcții, etc.

Pentru cei care nu se pricep la acest domeniu, Rolatex asigură servicii de consultanță tehnică de specialitate în alegerea produselor de care clientul are nevoie, pentru ca acestea să fie cât mai potrivite.

Printre principalii clienți deținuți de către Rolatex putem enumera: Napolact SA, Corporation Construct SRL, Friesland, Cominco Oltenia SA, Concivia SA, Mecanex SA, Hidroelectrica SA, Salubri SA și mulți alții. Toți clienții primesc doar produse de calitate ridicată, la termenele stabilite. Seriozitatea de care dă dovadă societatea, a dus la un număr de clienți fideli, cu care s-au stabilit relații de lungă durată.

Printre principalele produse care se pot comercializa de la Rolatex se regăsesc covoare cauciuc, benzi transportoare, role metalice și transportor bandă.

Covoarele din cauciuc sunt disponibile într-o gamă foarte diversificată de dimensiuni în funcție de lățime, grosime, duritate sau culoare aleasă. Ele pot fi pentru uz general, antiderapante, electroizolante sau rezistente la produse petroliere. Covoarele de cauciuc se pot aplica pe pardoseli, în halele industriale cu suprafețe alunecoase, în săli de sport, la locurile de joacă pentru copii, în grajduri sau la confecționarea gardurilor.

Benzile transportoare marca Rolatex sunt produse de înaltă calitate, potrivite pentru activitatea industrială. Aceasta bandă transportoare din cauciuc se utilizează în transportul materialelor din diverse medii industriale, având o viteză medie de 4,5-5m/s și o lățime cuprinsă între 300 și 1400 mm. Punerea în mișcare a benzilor este realizată de un motor- reductor cu ajutorul tamburului conducător. Aceste benzi oferă o productivitate ridicată și o durabilitate de transport extrem de mare. Benzile pot fi de uz general, speciale sau benzi elevator.

Mai multe detalii despre activitatea și despre produsele celor de la Rolatex se găsesc pe site-ul lor de prezentare, www.covoare-cauciuc.ro