“Youth Ideas into Action” – A treia întâlnire transnațională

Cea de a treia întâlnire a proiectului Youth Ideas into Action a avut loc între 25 și 29 aprilie în Granada (Spania), găzduită de Andalusian Platform of Volunteering. Alături de aceasta au participat reprezentanții organizațiilor SPORTUNION Tirol (Austria), Nëus Jëuni Gherdëina (Italia) și Media Partners (România).

În cadrul acestui proiect, partenerii urmăresc să încurajeze incluziunea și capacitatea de inserție profesională a tinerilor cu oportunități reduse, oferindu-le oportunități de antreprenoriat social. În acest scop, cele trei organizații din sectorul tineretului (Sportunion Tirol, NEUS Jëuni Gherdëina și Andalusian Platform of Volunteering), și-au unit fortele cu Media Partners, furnizor de formare specializat în educația în domeniul antreprenoriatului social pentru persoane din grupuri dezavantajate. Împreună, partenerii vor produce primul set de instrumente destinat lucrătorilor de tineret, pentru a oferi educație non-formală în antreprenoriat social tinerilor cu șanse reduse din Europa. Setul de instrumente va include metode inovatoare de învățare non-formală precum și instrumente de sprijin și materiale pentru punerea în aplicare a acestor metode.

În cadrul întânirii din Granada, partenerii din sectorul de tineret au prezentat rezultatele celei de a doua serii de testare realizate cu tineri din Austria, Italia și Spania în perioada ianuarie-aprilie a.c. Pe baza rezultatelor obținute, Media Partners a dezvoltat și a prezentat o propunere de îmbunătățire a Toolkit-ului.

În lunile următoare și până când partenerii de proiect se vor întâlni din nou, în septembrie 2017, la  Cluj-Napoca (România), Media Partners va integra în cadrul Toolkit-ului toate propunerile de îmbunătățire agreate de către partenerii proiectului în cadrul întâlnirii de la Granada. Odată finalizată noua versiune îmbunătățită a Toolkit-ului, fiecare partener va traduce conținutul acestuia în limba națională. Astfel, la finalul proiectului, Toolkit-ul va fi disponibil ca Resursă Educațională Deschisă în cinci limbi străine: engleză, germană, italiană, spaniolă și română.

Acest proiect, coordonat de către SPORTUNION Tirol și cofinanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Erasmus+, va fi o piatră de temelie în direcţia unei societăţi europene pe deplin incluzivă în care fiecare tânăr are acces la educaţie de înaltă calitate şi la ocuparea forţei de muncă.

SC Media Partners SRL

Sanda Anca