Vrei un job in Paris? Vezi care sunt plusurile si minusurile!

Vrei un job in Paris? Magazinele SAKARE din PARIS si UK Vrei un job in Paris? Magazinele SAKARE din PARIS si UK

Foarte multa lume isi doreste sa puna mana pe un job in Paris. "Capitala iubirii si a modei" este probabil locul ideal pasionatii de moda, gastronomie, turism, cosmetica si, in principiu, orice domeniu care se confunda cu Parisul.

Capitala Frantei este cunoscuta in toata lumea pentru industriile mai sus mentionate, in acest sens oricine accede intr-una dintre aceste domenii poate spune sincer ca si-a implinit un vis.

Parisul este o metropola universala, datorita deschiderii globale pe care o are, in principal datorita atractiilor turistice cunoscute in toata lumea, a celor mai mari branduri din industria de moda care isi au sediile aici, a gastronomiei specifice, dar si industriei cosmetice de lux.

Un job in Paris ofera nenumarate satisfactii, fie ca este vorba de jobul in sine sau de mediul de ansamblu in care este plasat locul de munca, implicit metropola. La fel ca orice job din lumea asta insa, nici Parisul nu face abstractie de la a-ti oferi cateva dezavantaje daca te hotarasti sa te dezvolti profesional in capitala Frantei.

Din sumedenia de plusuri si minusuri inerente oricarui loc de munca in strainatate, am ales trei avantaje de care te vei bucura daca vei alege sa ai un job in Paris, mai ales intr-unul dintre domeniile care au facut din Paris o metropola cunoscuta in toata lumea. De asemenea, inevitabil, iti expunem trei dezavantaje pe care le vei resimti odata cu momentul in care vei da piept cu atmosfera pariziana.

Dezavantajele unui job in Paris

Parisul este "victima" propriei faime. Dezavantajele unui loc de munca in capitala Frantei nu se regasesc neaparat la job, ci mai degraba le vei resimti in timpul liber. In primul rand, Parisul este foarte aglomerat. Este si usor de inteles de ce. Numai in 2016, metropola a fost vizitata de peste 31 de milioane de turisti, care se alatura unei populatii native de aproape 11 milioane de locuitori.

Un alt impediment il reprezinta preturile piperate. Parisul este un oras scump, mai ales pentru turistii cu bugete medii si pentru cei care lucreaza pe un salariu minim sau mediu. Iar daca ai un job in partea centrala a metropolei, zona cea mai tranzitata de turisti, este de la sine inteles de ce preturile sunt mari.

Un al treilea dezavantaj este faptul ca Parisul nu este chiar cel mai curat oras din lume. Ce e drept, acolo unde fluxul de turisti este foarte mare, coroborat cu lipsa insuficienta de implicare a serviciilor de salubritate, intotdeauna va exista aceasta problema. Indiferent care este gradul de educatie al populatiei native in ceea ce priveste curatenia, intotdeauna vor exista turisti care nu vor tine cont de acest lucru. Iar daca, de exemplu, din cei peste 31 de milioane de turisti, 10 milioane nu sunt educati in acest sens, lucrurile sunt clare.

Cu toate astea, minusurile palesc in fata avantajelor pe care le ai daca alegi o cariera profesionala in Paris.

Avantajele unui job in Paris

In primul rand, orice job pe care il vei avea intr-o industrie de renume, precum gastronomie, moda sau cosmetica, te va propulsa automat profesional. Acum sa fim sinceri, cine nu va cadea pe spate atunci cand ii vei spune ca ai un job la un magazin de cosmetica de lux, in centrul Parisului? Perspectiva de dezvoltare profesionala este imensa, judecand dupa faptul ca simpla mentionare in C.V. a termenilor "cosmetica de lux" si "Paris" va face ca orice usa sa ti se deschida in cale.

Un alt atu este sansa de a lucra cu oameni de un profesionalism desavarsit, de la care vei invata lucruri la care nici nu visai, cunostine pe care ti le vei insusi pentru ca mai apoi sa devii tu la randul tau un "profesor" pentru cei nou-veniti.

Odata ce pui pana pe un job in Paris un lucru este clar: unica directie de urmat va fi in sus. Totul va veni de la sine, oamenii de calitate vor roi in jurul tau, ceea ce va adauga, inevitabil, plus valoare persoanei tale.

Un al treilea avantaj este legat indeosebi de mediul in care iti vei dezvolta cariera. In acest caz ma refer la spatiul citadin, la Paris. Este de prisos sa intram in detalii, deoarece faima acestei metropole s-a dus in toata lumea, si nu cred sa fie cineva care sa nu fi auzit vreodata de Tour Eiffel, Museul Luvru, Catedrala Notre Dame sau Champs Elysee. Acestea sunt locatiile cu cea mai mare valoare simbolica pentru capitala Frantei, insa orasul in sine este un adevarat muzeu in aer liber.

Printre miile de cladiri si monumente cu valoare istorica incontestabila, se desfasoara evenimente culturale precum concerte, expozitii, vernisaje, spectacole de teatru, balet sau opera. Toate acestea palesc insa dupa lasarea serii, cand intra in scena Tour Effel, cu spectacolul de lumini care, in numai 5 minute, in fiecare ora, coloreaza orasul in culori magice, de poveste.

Un loc de munca in Paris nu mai suna atat de ireal in secolul XXI, odata cu tendinta de globalizare tot mai accentuata. Exista multe companii care cauta sa recruteze oameni pentru a lucra in capitala Frantei. Pe langa avantajul de a lucra intr-unul dintre cele mai cunoscute orase din lume, acestia ofera conditii si pachete salariale extrem de avantajoase.

Sakare este una dintre companiile de cosmetice de lux, cu magazine in centrul Parisului, care recruteaza in aceasta perioada oameni dornici sa activeze in industria cosmetica la cel mai inalt nivel. Daca esti dornic de o cariera in Paris si esti curios sa vezi oferta propusa de compania Sakare, nu ezita sa aplici pentru job pe site-ul oficial, si, cine stie, poate acest pas mic iti va schimba viata.

Informații de contact

Nume Companie

Magazinele SAKARE din PARIS

Persoana de contact

Diana Bujor

E-mail