Totul despre hidroizolatii

hidroizolatii hidroizolatii

Pentru cei ce au o casa cu un beci sau o pivnita, subsol etc., au cu siguranta nevoie sa le impermeabilizeze. Impermeabilizarea acestora este definita ca proces prin care se impiedica apa sa intre in zone unde se afla atat beciul cat si pivnita ori subsolul.

Pastrarea apei afara din subsol va limita cantitatea mucegaiului care poate aparea in unele zone din subsol. Prevenirea intrarii apei in subsol este solutia cea mai buna buna, pentru ca mucegaiul ce apare din cauza acelor pereti care sunt hidroizolati in mod incorect poate provoca atat imbolavirea clientilor cat si a familiilor lor.

Domeniul constructiilor utilizeaza multe produse pentru hidroizolarea subsolurilor, insa cu toate astea, cercetand atent, descoperim ca se disting numai cinci tipuri de hidroizolare.

Primul tip, numit si „imbracarea”, ,,invelirea” ori ,,anveloparea”, are in vedere aplicarea unei substante si a unei membrane chiar pe suprafata exterioara a subsolului, acest lucru impiedicand patrunderea apei in peretii subsolurilor. Metoda aceasta este utilizata cu precadere in momentul initial al constructiei casei clientului atunci cand constructorul a facut corect structura, caz in care trebuie sa fie impermeabilizat tot subsolul clientului. Totusi, daca aceasta metoda nu e urmata cu atentie si mare precizie de catre constructori, o a doua metoda pentru impermeabilizare aplicata asupra unui subsol este cea denumita „sistemul de drenare al cavitatii”.

Atunci cand subsolul este construit, putem aplica o membrana subtire cu niste crampoane din plastic,  membrana ce se poate instala atat pe pereti cat si pe podele. Pardoselile au o panta spre baza astfel incat apa care se infiltreaza in structura de la subsolul cladirii clientului, sa poata sa fie eliminata cu maxima promptitudine, pentru asta utilizandu-se o pompa.

Atunci cand locuinta e supusa doar unor ploi usoare, in cazul acesta sistemul poate fi tot ce e nevoie pentru a se face o buna eliminare a apei. Dezavantajul in acest caz este ca poate ceda sistemul atunci cand sunt intreruperi ale curentului electric, cand pompa de apa ce face parte din baza nu o sa functioneze si acest lucru va face ca intreg subsolul sa se inunde. Segregarile pot deveni in timp depozite pentru sporii ciupercilor dar si pentru mucegai ceea ce anuleaza motivul pentru constructia hidroizolatiei subsolului clientului.

O a treia solutia, cea care ar rezolva aceasta problema a infiltratiilor facute prin fisuri sau prin rosturi de turnare, prin pori si segregari, e numita „membrana cristalina pe interior”. Aceasta metoda consta in aplicarea direct pe pardosea si pe pereti a unui produs ce are crestere cristalina. Firmele specializate recomanda in sensul acesta,  produsele dintre cele mai bune si versatile pe intreaga suprafata interioara si a subsolului, produse care se utilizeaza sub forma de paste si care poate repara fisurile, dar si golurile, precum si segregarile si rosturile turnarii,  utilizand produsul ce va avea consistenta unui mortar.  In  felul acesta, e impiedicata orice urma de  umezeala care sa poata invada beciul si sa-l acopere de ciuperci si mucegai.

Dupa ce se aplica acest produs, suprafetele ce sunt tratate vor fi pastrate umede pentru circa  o saptamana, pentru a se putea activa acele substante chimice din el si pentru formarea membranelor cristaline.

In acelasi timp, incaperile trebuie ventilate, in acest fel eliminandu-se mult mai usor orice umezeala din aer.