Tineri activi pentru comunitate, o mobilitate Erasmus+

Implica-te! Start to be activE+

Asociația de tineret Together România organizează în Trăisteni (Prahova), în perioada 18 – 25 martie 2023, proiectul european multilateral Start to be activE+, proiect finanțat prin programul Erasmus+. In proiect sunt implicați 30 de tineri (18 - 27 ani) din 5 țări: Lituania, Spania, Polonia, Slovacia și România ca tară gazdă. Scopul principal al proiectului constă în sporirea nivelului de implicare al tinerilor în soluționarea problemelor comunității locale și dezvoltarea activismului civic la nivel local si nu numai. Realizarea obiectivelor va fi posibilă prin organizarea unor activități tematice pentru capacitarea abilităților tinerilor și a cunoștințelor în sfera voluntariatului, consolidarea dialogului dintre tineri și factori locali (primărie, unități de învățământ, ONG-uri), dar și încurajarea desfășurării inițiativelor comunitare.

Pentru stimularea creativității, a participării active și a inițiativei, cei 30 de participanți la proiect vor desfășura activități specifice de educație non‐formala: ateliere de creație și de lucru, activități out‐door și de voluntariat alături de tinerii din comunitatea locală, jocuri de grup, întâlniri cu autoritățile locale și membrii unor ONG-uri, seri culturale cu specific național pentru fiecare țara participanta, activități comune cu elevii Liceului Tehnologic Carol I, descoperirea patrimoniului local și regional prin activități specifice, activități de follow‐up, etc.

Asociația Together România este o organizație non‐guvernamentală, non‐profit și are statutul legal al unei asociații cu activități în domeniul artei, educației, culturii, protecției mediului, sportului și social pentru tineret. Pentru mai multe informații cu privire la acest proiect sau despre activitatea noastră, va rugăm sa ne contactați sau sa accesați pagina web a asociației.

Președinte asociație,

Alexandru Iorga