Soferii agresivi, si cu amenzi de circulatie, si fara permis

Conducatorii auto, care dau dovada de agresivitate in condus, pot primi 6 pana la 8 puncte amenda si chiar risca sa li se suspende permisul, conform unui proiect de schimbare a Codului Rutier depus la Camera Senatului, de catre 40 de politicieni. In aceasta categorie, se incadreaza cei care claxoneaza excesiv, care schimba succesiv benzile pentru a depasi coloanele si care conduc pe trotuar.

Initiatorii acestui proiect legislativ sunt hotarati sa sanctioneze cu amenzi de circulatie actiunile agresive din trafic, deoarece considera ca acestea constituie principalul motiv de aparitie a accidentelor. Articolul 136 al acestei legi prevede ca soferii sunt obligati sa adopte un comportament civilizat atunci cand sunt la volan. Ei nu au voie sa circule foarte aproape de alt vehicul, in scopul intimidarii celuilalt conducator auto, nu au voie sa demareze in tromba, sa foloseasca in mod repetat claxonul sau luminile pentru a-l determina pe cel din fara sa elibereze banda, sa circule cu viteza mica, in mod nejustificat, decat pe prima banda, sa conduca o motocicleta sau un moped pe o singura roata sau sa mearga cu spatele pentru a intimida alti participanti la trafic.

Tot la categoria sofatului agresiv regasim actiuni ca realizarea in mod controlat a derapajelor pentru a intoarce masina, circulatia pe trotuar, stationarea neregulamentara pe prima banda si blocarea masinilor din spate, care au dreptul si vor sa vireze la dreapta atunci cand semaforul este rosu sau conducerea unui autovehicul care polueaza fonic din cauza folosirii unor amortizoare neomologate din toba sau eliminarea lor totala.

Conducatorii auto care se dedau la aceste fapte vor plati amenzi de circulatie din clasa a III-a si pot primi intre 6 si 8 puncte amenda. Exista si posibilitatea ca acestora sa li se suspende permisul auto pentru 60 de zile daca se deplaseaza succesiv, neregulamentar, de pe o banda de circulatie pe alta, cand pe stanga, cand pe dreapta, pentru a depasi un sir de masini care circula in acelasi sens; franeaza brusc la revenirea pe banda, dupa o depasire, pentru a-l determina pe soferul din spate sa schimbe brusc direcţia de mers sau sa franeze excesiv pentru a evita impactul; intoarce masina cu frana de ajutor; depaseste neregulamentar o coloana de masini obligate sa opreasca in intersectie, la trecerea la nivel cu calea ferata sau in alte cazuri exceptionale, cu scopul de a se pozitiona in fata coloanei.

Potrivit Codului Rutier, amenzile de circulatie se stabilesc pe clase de sanctiuni, ale caror valoare este stabilita de numarul de puncte amenda aplicate. Punctul amenda se calculeaza in functie de salariul minim brut pe economie, mai exact reprezinta 10% din acesta. Daca in prezent, el este stabilit la 105 lei, de la 1 mai 2016, cand va creste salariul minim brut, el va fi de 125 de lei.

Site-ul Amenda-online.ro vine in ajutorul contravenientilor, care doresc sa evite alergatura inutila la institutiile statului, timpul pierdut la cozi si birocratia specifica sistemului. Cu ajutorul acestui serviciu gratuit, persoanele fizice isi pot plati amenzile de circulatie la orice ora din zi sau din noapte si se pot incadra astfel in termenul legal de 48 de ore in care pot achita doar jumatate din suma. Tot ce trebuie sa faca este sa completeze formularul de pe prima pagina a site-ului Amenda-online.ro, sa aleaga tipul de amenda: de circulatie sau lipsa rovinieta si sa opteze pentru o modalitate de plata: card bancar sau ordin de plata. Serviciul este autorizat de Directia de Impozite si Taxe Locale si nu este nevoie sa-ti faci cont sau sa descarci vreo aplicatie, el putand fi accesat atat de pe desktop, cat si de pe tableta sau mobil, foarte simplu si rapid.

Informații de contact

Nume Companie

Amenda-online.ro

Persoana de contact

Amenda-online.ro

Telefon

0724.015.990

E-mail