Serviciile de sablare

sablare sablare

Sablarea facuta cu nisip e printre metodele cele mai utilizate pentru sablare abraziva si asta deoarece are niste costuri relativ reduse insa si datorita proprietatilor ei abrazive avute de materia prima utilizata pentru ea, respectiv nisipul.

 

Sablarea abraziva e un proces folosit pentru netezire, dar si pentru finisare si nu in ultimul rand, pentru curatarea suprafetelor. Fiind similar cu alte metode, procesul acesta consta in propulsarea de particule abrazive direct pe suprafața unor obiecte, propulsare ce se face la viteze foarte mari. Proiectarea acestor granule ce se face direct asupra suprafetei in cauza cu ajutorul jetului de aer comprimat, adica al compresorului.

 

Firmele specializate in acest domeniu au echipamente mobile ce sunt necesare atat in cazul sablarii umede cat si pentru cea facuta pe uscat, ori in cazul sablarii abrazive, dupa cum necesita specificul lucrarii. Instalatiile mobile ce in cazul unor firme sunt achizitionate ca si niste fonduri europene fac posibila inclusiv executia lucrarilor privind curatarea sau sablarea suprafetor, incepand de la cele care sunt mai dure pana la acelea ce sunt mai delicate cum e de exemplu lemnul, marmura sau sticla, piatra, caramida, unori si betonul ca si structurile metalice, fiind utilizat in spatiile interne dar si in spatiile externe.

 

Firmele ce ofera clientilor aceste servicii de sablare au printre cele mai bune game de echipamente profesionale pe care le utilizeaza pentru sablare, si lucru acesta le permite sa poata efectua lucrari inclusiv la presiuni destul de diferite ce sunt cuprinse intre 0,5 pana la 13 atm, iar pentru asta utilizeaza o gama diversa de materiale abrazive ca de exemplu nisipul, nisipul de sticla, piatra ponce, siliconul, bilele de otel, oxidatul de aluminiu, porumbul, sticla sfaramata sau margelele din sticla.

 

Istoria sablarii folosind nisipul

 

Sablarea cu nisip a fost utilizata pentru prima data in SUA,  in anul 1870. A fost apoi folosita intr-un mod mai frecvent in cadrul unor proiecte de restaurare al cladirilor administrative, al diverselor monumente istorice, fiind indicata metoda sablarii cu nisip la:

  • indepartarea depunerilor si al partilor ce sunt deteriorate, care se afla direct pe suprafetele care sunt din beton sau din piatra;
  • curatarea si improspatarea culorilor si deasemenea refacerea rosturilor ce se afla pe unele suprafete fabricate din caramida;
  • indepartarea ruginii si al diverselor depuneri care apar pe suprafetele din metal, ele fiind etapa considerata a fi premergatoare in aplicarea protectiei anticorozive.

 

Avantaje si beneficii

 

Exista multe avantaje care pot sa rezulte in urma unei astfel de operatiuni, dintre ele, cele specificate mai jos fiind printre cele mai importante:

  • costuri reduse, deoarece materia prima folosita are pretul scazut, ea fiind atat ieftina cat si accesibila;
  • capacitate mare in ce priveste curatarea, asta datorita proprietatilor ei abrazive deoarece granulele de nisip au o duritate crescuta si in felul acesta au impact crescut la suprafetele curatate;
  • curatarea ruginei si al altor aplicatii;
  • curatarea depunerilor ce sunt foarte grele ca si curatare, cum ar fi de exemplu grundul, vopseaua, coroziunile, tunderului si altele;
  • reducerea timpiilor de curatare chiar si cu pana la 50 sau 70 %, timpi ce sunt alocati procesului de curatare.