Securitatea datelor conform GDPR (General Data Protection Regulation)

Securitatea datelor conform GDPR (General Data Protection Regulation) Securitatea datelor conform GDPR (General Data Protection Regulation)

Suntem cetățenii unei lumi cibernetice. Ne înscriem pe tot felul de platforme și site-uri cu doar o bifă. Ne oferim datele personale cu o ușurință și o rapiditate care până nu demult ar fi părut de-a dreptul ciudată. Acest lucru, în parte, se datorează GDPR - ului, un regulament al Uniunii Europene care obligă organizațiile, entitățile juridice să prelucreze corect datele cu caracter personal.

Acest lucru presupune și implică asigurarea nișelor cibernetice de pe site cu mecanisme conforme și cu instrumente care ar garanta prelucrarea corectă a datelor cu caracter personal. Cum să faci acest lucru corect pentru a îndeplini normele de securitate online fără să afectezi integritatea unui site? Află din următoarele rânduri.

1.   Ce este GDPR și care e importanța acestuia?

GDPR sau General Data Protection Regulation este un regulament al Uniunii Europene venit să îmbunătățească vechea directivă DPD, care fusese adoptată de forul european în 1995. Noua versiune urmărește și ea ciclul de funcționare a datelor cu caracter personal, ceea ce aruncă o nouă lumină asupra a două segmente relevante:

-       Datele personale ca domeniu de bază - dacă în vechea directivă la această categorie erau trecute doar datele de identificare, în nou GDPR este deja vorba despre includerea și a datelor criptate sau codificate, care pot fi legate de o persoană fizică anume, fapt reflectat și în necesitatea de securitate online;

-       Datele cu caracter personal de ordin confidențial - este o categorie aparte de date, care în cazul divulgării pot pune în pericol viața și/sau libertatea persoanelor, iar noul GDPR include reguli mult mai severe pentru securitatea datelor.

Relevanța acestor normele este cu atât mai vitală pe online, deoarece în spațiul cibernetic pericolele sunt la fiecare pas, iar asigurarea unor mecanisme fiabile este nu doar obligatorie, ci și indispensabilă.

2.   Cum asigur securitatea datelor în conformitate cu GDPR?

Primul pas este alegerea corectă a unui webhosting de calitate, deoarece acesta va acoperi site-ul tău cu o barieră împotriva oricăror tentative de a sparge bazele de date stocate. O găzduire web calitativă te poate scuti de necesitatea de a băga multe filtre de protecție, deși... și acestea sunt necesare. Un al doilea pas este să institui un protocol SSL și unul de gestionare a situațiilor de risc, ceea ce ar include un backup al site-ului, dar și o blocare a accesului persoanelor terțe la datele confidențiale ale utilizatorilor. Acest lucru îți permite să remediezi rapid breșa apărută și să te asiguri că datele clienților tăi sunt în siguranță.

Cel mai important e să apelezi la profesioniști care pot pune pe roate aceste mecanisme și procese. La MegaHost găsești servicii calificate de garantare a securității datelor de pe site-ul tău, servicii la prețuri mai mult decât prietenoase. Fă-ți site-ul mai sigur alături de noi!

MEGAHOST

Megahost