Resursele umane și tehnologice de la NeoLife cresc rata de succes a actului medical

În România patologia oncologică este în creștere, un milion de oameni fiind diagnosticați la acest moment cu cancer, cifrele modificându-se încontinuu în sens ascendent.

Declarație dr. Claudiu Tronciu, director general Centrul Medical NeoLife:

”Deoarece promisiunea noastră este aceea de a aplica cele mai noi protocoale în domeniul neoplasmelor, Centrul Medical Neolife răspunde celor mai recente descoperiri din domeniu. Vizăm pe de o parte atragerea și menținerea celei mai competente resurse umane, iar pe de alta achiziționarea de aparatură medicală performantă.

În acest sens, Neolife și-a completat departamentul de imagistică cu un dispozitiv RMN de înaltă performanță, Signa Explorer 1,5 T, produs de General Electric. Acesta se adaugă departamentului de radioterapie dotat cu tehnologie de ultimă generație, revoluționarului accelerator liniar TrueBeam, tehnicilor moderne de medicină nucleară, investigațiilor de imagistică și aparaturii de ultimă generație în domeniul endoscopiei digestive, care fac din NeoLife o unitate de elită din România și sud-estul Europei.

Pacienții care ne adresează întrebări privind examinarea imagistică prin rezonanță magnetică, le răspundem că aceasta este o metodă de investigație neinvazivă, neradiantă, care folosește un câmp magnetic de mare intensitate. Acesta permite obținerea unor imagini de înaltă rezoluție ale organelor și a țesuturilor, fiind astfel vizibile leziuni care nu pot fi detectate prin radiografie, ecografie sau tomografie computerizată. Deoarece nu este utilizată radiația, nu există nici un risc de expunere în timpul unei proceduri de RMN.

În perioada următoare vizăm achiziționarea de aparatură nouă, numărul mare de pacienți care se îndreptă către noi cu speranța că vor primi tratamentul adecvat fiind principala motivație.

Unul dintre obiectivele majore ale Centrului Medical NeoLife este acela de a ajuta la buna informare și educare a publicului din România. Acestui deziderat i se circumscrie și work-shopul organizat cu puțin timp în urmă la Ambasada SUA din București, care a căpătat o dimensiune importantă prin personalitățile prezente: ambasadorul Hans Klemm, consilierul pe probleme medicale al președintelui României – dr. Diana Loreta Păun, Daniel Lemeni – deputy general manager Varinak Europe, vicepreședintele BRAINLAB Carsten Sommerfeldt, profesorul Ufuk Abacioglu, oncologi români și de renume internațional, radioterapeuți, directori de spitale, jurnaliști.

Cu acest prilej, specialiștii aflați în căutarea celor mai bune soluții pentru tratamentul cancerului în stadii avansate, au putut afla despre performanțele  noii tehnologii Novalis Tx, tehnologie care instalată pe acceleratorul liniar True Beam permite tratamente de radiochirurgie stereotactică de mare precizie.  Astfel, formațiunile tumorale maligne și benigne intracraniene sub 0,5 mm pot fi tratate uneori și într-o singură ședință!”

Declarație dr. Cristina Berteanu, director medical NeoLife:

”Pentru a accelera rata de recuperare și șansele de succes pentru bolnavul oncologic, avem grijă ca orice aspect al actului medical să fie la superlativ. Sunt mândră și fericită să afirm că echipei noastre i se adaugă permanent colegi noi, unii dintre cei mai buni profesioniști din România, caracterizați de o mare dragoste pentru oameni și respect pentru profesie. Sunt doctori cu competențe dintre cele mai diverse, cu sute și mii de cazuri în palmares, oameni carismatici care reușesc să stabilească cu pacienții NeoLife un tip de relație ce permite o abordare integrată, plenară.

Doresc să accentuez că tratamente extrem de costisitoare - unele inaccesibile până acum - sunt disponibile pacienților români datorită contractului pe care centrul nostru medical îl derulează cu Casa de Asigurări de Sănătate, multe dintre acestea fiind complet gratuite. Orice pacient care nu mai este nevoit să se deplaseze în străinătate pentru tratamente, economisind timp și bani, dobândește o șansă în plus de a beneficia prin NeoLife București de cea mai eficientă abordare medicală posibilă.”

Comunicat de presă NeoLife/Compania de Comunicare AQUI AHORA