Pe stradă, în siguranţă, demers iniţiat de Industrie Mică Prahova SA ca parte a ROADPOLSafetyDays 2021

Campania Pe stradă, în siguranță! Pe stradă, în siguranță!

Pentru al doilea an consecutiv, Industrie Mică Prahova SA s-a alăturat iniţiativei de conştientizare a importanţei siguranţei rutiere şi reducere a numărului victimelor accidentelor de circulație sub numele de ROADPOLSafetyDays, proiect organizat de ROADPOL și susținut de Comisia Europeană. Anul acesta, între 16 şi 23 septembrie, societatea a continuat demersul iniţiat anul trecut prin blogul Drumul în siguranță și pagina de Facebook a acestuia.

Proiectul de anul acesta a purtat numele Pe stradă, în siguranţă! şi a abordat două teme importante: comportamentul şoferilor şi al pietonilor şi viteza excesivă. Pe durata evenimentului au fost publicate în fiecare zi articole și infografice sub hashtagul #Stradainsiguranta.

Scopul declarat al aceste campanii este conștientizarea necesității unei implicări mai mari la nivel local și național în domeniul siguranței rutiere, România continuând să fie țara cu cel mai mare număr de decese provocate de evenimente rutiere din Uniunea Europeană.

Industrie Mică Prahova S.A. activează în domeniul semnalizării orizontale și verticale de peste 30 de ani. Aceasta şi-a afirmat în mod constant preocuparea pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România prin semnarea Cartei Europene a Siguranţei Rutiere şi crearea primului blog de companie în domeniul siguranţei rutiere din România, Drumul în siguranţă.

ROADPOLSafetyDays este susținut de către toate cele 30 de state membre ale Uniunii Europene. Anul acesta a avut loc a doua ediţie a ROADPOL’s Safety Days.

Scopul acestui program este conştientizarea oamenilor cu privire la importanţa siguranţei rutiere în Europa şi nu numai, cu scopul reducerii numărului fatalităţilor în trafic, de la 70/zi, cât este la acest moment la nivelul continentului european, până la nivelul zero, într-o singură zi.