Masinile viitorului: motorul care merge cu apa

fratii bordeianu fratii bordeianu

Cred ca este un subiect discutat deja de multe ori, cel putin in ultima perioada. Sunt multi cei care asteapta ca in viitor sa existe motoare care functioneaza cu apa. Apa se gaseste in jurul nostru peste tot, putem sa o folosim gratuit, insa putem sa utilizam apa drept combustibil pentru a circula cu masina?

La aceasta intrebare s-au chinuit multi sa raspunda. Unii dintre ei chiar au facut planuri pe hartie pentru motoare care sa functioneze cu apa. Altii s-au ambitionat insa si au construit motorul care functioneaza cu apa, si chiar circula pe strazile din Romania cu masina alimentata cu apa.

Un bacauan a inventat motorul care functioneaza cu hidrogen, astfel incat poate alimenta cam cu tot ce e lichid: apa, suc, otet, etc. Bacauanul se chinuie sa puna in practica un vis pentru care a obtinut brevet de inventie inca din anul 1985.

Urmatoarea etapa la care vrea sa ajunga este sa infiinteze la Bacau o frabrica pentru a produce acest dispozitiv cu care se vor putea echipa masinile existente, in asa fel incat sa functioneze pe baza hidrogenului descompus din apa.

Gheorghe Bordeianu a construit acest dispozitiv cu care circula deja de cativa ani de zile. El spune ca alimenteaza cu 3 litri de apa si poate circula aproximativ 2 luni de zile, fara costuri suplimentare. Masina pe care a echipat-o cu acest dispozitiv, nu numai ca este extrem de economica, insa este si ecologica. In urma descompunerii lichidelor, masina utilizeaza hidrogenul, insa oxigenul este eliberat in natura.

Stirea completa pe: https://www.amanetauto.ro/masinile-viitorului-motorul-care-merge-cu-apa

Amanet Auto SRL

Ionut