Masajul terapeutic – un element cheie in recuperarea medicala

masaj terapeutic masaj terapeutic

Masajul terapeutic incorporeaza o varietate de modalitati avansate care sporesc functionarea naturala a organismului. Apasarea usoara pana la ferma este utilizata pentru a elibera tensiunea, pentru a relaxa muschii, pentru a creste circulatia sangelui si a limfei si a conferi un sentiment de calm.

Acest masaj terapeutic poate fi folosit ca un supliment de colaborare, care sprijina tratamentul medical conventional al bolilor si leziunilor, alinarea durerii si stresului, ajutarea vindecarii tesuturilor moi si revitalizarea organismului. De asemenea, masajul obisnuit poate spori sanatatea, oferind relaxare, eliberarea de etanseitate musculara, scutirea de anxietate si tensiuni si echilibrarea aspectelor corpului / mintii / spiritului.

Tipuri terapeutice de masaj

  • Masaj suedez: tehnici de circulatie, de framantat si de miscare comuna pasiva. Promoveaza eliberarea tensiunilor si relaxarea generala. Stimuleaza terminatiile nervoase in piele si tesutul conjunctiv, marind circulatia sanguina si limfatica.
  • Masaj cu tesuturi profunde: Lucrul efectuat adanc in interiorul muschilor si tesutului conjunctiv. Cursa lenta si presiunea adanca a degetelor functioneaza pentru a elibera zonele contractate de muschi si tesutul inconjurator.
  • Reflexologie: Punctul de presiune stimuleaza canalele reflexe. Eficace pentru zone de tensiune sau durere. Mainile, picioarele si punctele de presiune ale urechii sunt masate pentru a promova bunastarea generala.
  • Masaj neuromuscular: tehnicile de masaj avansate trateaza in mod eficient durerile cronice si leziunile. Imbunatateste dezechilibrele musculare si posturale.
  • Terapia craniosacrala: atingerea usoara are loc in fluxurile naturale ale corpului. Rezulta in relaxarea profunda si incurajarea alinierii corpului si capacitatea naturala de vindecare.
  • Terapia cu drenaj limfatic: Presiunea usoara faciliteaza cresterea miscarii fluidului limfatic. Imbunatateste tratamentul tulburarilor autoimune, tratamentele pentru cancer, interventiile chirurgicale si contribuie la bunastarea prin imbunatatirea raspunsului imunitar.

Clinica specializata in masaj terapeutic

Persoanele care doresc sa beneficieze de un masaj terapeutic profesional in Bucuresti executat de terapeuti din domeniu, pot alege centrul Kineto-Land, un centru specializat in recuperare medicala, care dispune de aparatura de ultima generatie care impreuna cu specialistii din domeniu pot ajuta in tratarea rapida si afara dureri a unor serii de afectiuni grave.

Informații de contact