Kinecto Isobar aduce Sunetele Padurilor alaturi de Greenpeace Romania si Pelicam

bus shelter campanie Uncut bus shelter

Kinecto Isobar Bucuresti si Greenpeace Romania se afla in a doua etapa a campaniei „Padurea nu este un film mut”, de data aceasta lor alaturandu-si-le Pelicam. Astfel, in cadrul Festivalului International de Film despre Mediu si Oameni Pelicam, ajuns la cea de-a saptea editie, se va lansa o noua melodie folosind sunetele padurilor. Ea urmeaza pieselor “Cel mai frumos loc de pe pamant” (Coma) si “Sona” (Pixels).

Festivalul are loc intre 21 si 24 iunie in cele mai importante spatii culturale din Tulcea: Centrul Cultural Jean Bart, Muzeul de Arta, Casa Avramide, Piata Civica si campingul Pelicam pe malul lacului Ciuperca.

Uncut.ro este o platforma a Greenpeace Romania, realizata in parteneriat cu Kinecto Isobar Bucuresti, care pune la dispozitia publicului un mix ambiental de sunete reale inregistrate in padurile virgine din Romania, reunite in albumul intitulat Uncut. Aceasta platforma face parte din campania de paduri a Greenpeace Romania, al carei scop este acela de a promova un viitor in care sa avem paduri mai multe si mai bune decat cele de astazi.

Ideea creativa s-a nascut in echipa Kinecto Isobar Bucuresti in urma unui proiect in care era nevoie de sunete de stock din natura, iar cineva din echipa s-a intrebat cum ar fi daca ar gasi sunete din padurile din Romania. A urmat un indelung proces de cercetare si brainstorming alaturi de Greenpeace, in urma caruia s-a decis realizarea primului album cu sunete reale, captate in padurile virgine din tara noastra.

“Prima oara am discutat ideea in decembrie 2016, iar lansarea proiectului a avut loc aproape un an mai tarziu – asta deoarece am asteptat primavara pentru a putea sunete frumoase. Am prospectat padurile in care putem inregistra alaturi de Greenpeace Romania, am cautat un partener specializat pe field recording si am demarat colaborarea cu Coma, care s-a potrivit perfect pe ceea ce ne doream noi de la aceasta campanie,” a declarat Silvia Marinescu – Kinecto Isobar.

“Conform singurei estimari oficiale realizate in 2005, in Romania aveam minim 220.000 de hectare de paduri virgine. Pentru ca de atunci autoritatile nu au facut nimic pentru salvarea acestui patrimoniu, Greenpeace Romania a coordonat in 2017 un studiu la nivel national care a aratat ca inca exista 300.000 de hectare de potentiale paduri virgine. Pentru a le proteja este necesar ca fiecare padure in parte sa fie inventariata si inscrisa intr-un registru numit Catalogul national al padurilor virgine si cvasivirgine din Romania. Pana atunci, cele mai valoroase ecosisteme ale Romaniei, casa a peste 13 000 de specii de plante si animale, sunt vulnerabile in fata indiferentei si lacomiei. Uncut.ro este, asadar, un instrument prin care vrem sa amintim atat cetatenilor, cat si autoritatilor, ca este important sa protejam acest valoros patrimoniu national relevant la nivel european si mondial”, a spus la randul sau Ciprian Galusca, coordonatorul campaniei de paduri si biodiversitate din cadrul Greenpeace Romania.

Campania isi propune sa aduca notorietate asupra acestei mari probleme cu care se confrunta Romania – defrisarea padurilor virgine si,in acelasi timp, convingerea romanilor obisnuiti sa se implice intr-o o actiune de protectie a padurilor – fie ca este vorba semnarea petitiei ce insoteste spotul campaniei sau de donati, implicari in campanii de plantare etc. 

Toti cei interesati sunt incurajati sa semneze petitia aici: http://www.greenpeace.org/romania/ro/campanii/paduri/Activitati/lansare-uncut/.

“Ne bucuram sa organizam pentru al saptelea an Pelicam la Tulcea si ca anul asta o sa ne simtim ca in mijlocul padurii. Vom asculta impreuna Sunetele Padurilor pe care le lansam in spatiu cu prietenii de la Greenpeace Romania si dupa ce ne incantam urechile, ne punem la treaba ochii si mintea pentru o selectie fresh de documentare despre mediu si oameni. Ne emotionam, ne enervam si ne bucuram impreuna in fata ecranului si ducem mai departe mesajul ca oamenii trebuie sa traiasca in armonie cu mediul”, a spus, la randul sau, Benjamin Ribout, directorul festivalului Pelicam.

Echipa Kinecto Isobar Bucuresti care a creat campania a fost compusa din: Silvia Marinescu (strategie si copy), Andrei Dumitrescu (art direction), Raluca Simion (account management).

Echipa Greenpeace faza initiala: Valentin Salageanu (director de campanii), Carla Donciu (head of communication), Irina Brandabur (online communication specialist). In prezent s-au alaturat Ciprian Galusca (cordonator campania de paduri si biodiversitate) si Simona Radoi (PR).