Intretinere gazon

intretinere gazon intretinere gazon

Cu totii ne mandrim cu casa noastra inauntrul sufletului nostru si chiar daca stam la bloc ne dorim si o gradina pe masura caminului nostru. Cei mai norocosi dintre noi, care dispun de un spatiu generos pentru aceast lucru ar trebui sa profite si sa o amenajeze cat mai frumos posibil, alegand produse si materiale de inalta calitate si la preturi accesibile. Pe  langa clasicile decoratiuni, fundalul unei gradini reusite si bine ingrijite este dat de un gazon frumos intretinul si atent ales inca de la inceput. Este cu totul alta priveliste cand privim totul inconjurat de culoarea verde. 

Tipuri de gazon

Cand luam decizia de comun acord cu familia, prietenii de camin sau sotia sa punem gazon trebuie sa ne documentam foarte bine inainte de al cumpara. Asemenea tuturor produselor si aici este regasita diversitatea.

Gazonul se imparte in doua categorii mari si late si anume cel natural si cel artificial. Cel de pe urma este inestetic si folosit doar in anumite situatii. Este usor de utilizat si la un pret accesibil tuturor.

Cel natural este o cu totul alta poveste. Arata aidoma pasunilor vazute in vizitele la bunici sau in excursiile la cabane pe pantele muntilor. Intretinerea gazonului natural este intradevar o munca costisitoare si de la bun inceput atribuita pe lista de acitivitati a sexului tare. Toate astea insa vor merita si vor castiga invidia vecinilor mult mai lenesi decat noi. 

Intretinere gazon

Aceasta intretinere consta in aranjarea periodica si bine pusa la punct a acestuia. Dupa ce locul este pregatit asa cum se scrie la carte si dupa ce am achizitionat tipul de gazon dorit, urmeaza punerea acestuia. Trebuie udat frecvent si tratat de gandacii nedoriti. Tunderea la intervale regulate de timp este important deoarece ajuta gazonu sa se dezvolte si sa se extinda uniform . 

Trebuie sa avem grija si la solutiile folosite intrucat nu tot ce se gaseste in comert peste bun pentru intretinerea gazonului . Chiar daca nu percepem aceaste lucruri, un gazon poate sa creasca daca este mentinut asa cum trebuie de la 4-7 mm pana la 50-60 de mm pe luna. Asadar atentia dumneavoastra nu trebuie sa fie pe cat creste iarba ci pe cine coste iarba. Un aparat special conceput este mult mai eficient pentru acest lucru decat clasica foarfeca de mana pe care majoritatea gradinarilor au obosit sa o foloseasca si bineinteles au inlocuit-o cu ceva mai bun si modern. 

Un factor vital in intretinerea gazonului.

Ce este fertilizarea pamantului?

Pe scurt este un procedeu esential in intretinerea gazonului . Fara acest aspect niciun tip de gazon nu se va dezvolta corect. Cresterea lor consta in acest lucru. 

Fertilizarea pamantului se realizeaza prin folosirea ingrasamintelor speciale. Solul este alcatuit din nisip si argila ceea ce este un mediu nefavorabil dezvoltarii  plantelor fara putin ajutor. 

Dupa aceasta fertilizare este necesara udarea si astfel tot procedeul complet, daca sunt respectati toti pasii. 

Mai multe despre acest subiect cititi pe www.moderngardendesign.ro unde sunt ideile dezvoltate despre acest domeniu si va puteti inspira.